blog

Eetlustopwekkend of juist niet

Snacks

Mascottes, fastfoodketens hebben ze in overvloed. Burger King heeft z’n King, McDonald’s doet het met clown Ronald McDonald. Tamara Palmer vindt de gemiddelde mascotte maar afschrikwekkend, zegt ze op de website sfweekly.com.De voorbeelden die ze laat zien doen mijn maag ook niet knorren.

Eetlustopwekkend of juist niet

Clown Ronald McDonald heeft volgens Palmer de blik van een moordenaar in zijn ogen. Subway heeft Jared, een student die tientallen kilo’s afviel door de broodjes te eten. Ze vindt hem geen reclame voor de keten. Quiznos doet het met een rat, maar hopen dat die niet te veel rondsluipen in de keuken van de broodjesketen.

Nederlandse mascottes

Dan oogt het vrolijke aardappeltje van verse frites-leverancier Gielke uit Heerlen toch een stuk sympathieker. Bij keten de bezorgbeer zijn de koeriers de mascottes. Ze dragen een met (kunst?)bont overtrokken helm met oortjes. Dan toch maar liever pizza’s rondrijden?

Kent Nederland verder nog mascottes? Plaats een reactie.

Meer blogs van Snackkoerier:

Reageer op dit artikel