artikel

Internationale snacktrends: van mayonaise-ijs tot donuts met gefrituurde kip

Snacks 525

Internationale snacktrends: van mayonaise-ijs tot donuts met gefrituurde kip
Beeld: Taco Bell

Wat gebeurt er over de grens op het gebied van eten en drinken? Snackkoerier verzamelt de laatste snacktrends in het buitenland om jou te inspireren.

1. Fried Chicken Donuts van KFC

snacktrends

Beeld: KFC

In het land van de onbegrensde mogelijkheden zien we steeds vaker onbegrensde fastfoodcreaties. Neem nou de jongste vondst van grootmacht Kentucky Fried Chicken: een donut gevuld met een knapperig gefrituurd stuk kip. Deze monsterlijke hap is inmiddels verkrijgbaar in meer dan veertig vestigingen van KFC in het oosten van de Verenigde Staten. De donuts zijn overigens geglazuurd.

2. Duitse viswraps

snacktrends

Beeld: Nordsee

Nordsee is de derde grootste fastfoodketen van Duitsland. De visketen gaat de laatste tijd op de wraptoer, met een garnalen-mangowrap en een vegetarische tomaten-mozzarellawrap. Licht, gezond en herkenbaar internationaal. Dat is de koers bij Nordsee, dat een paar honderd vestigingen telt in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. De dichtstbijzijnde Nordsee-vestiging voor Nederlanders is die in Aken, net over de grens bij Zuid-Limburg.

3. Pacific rim flavours

snacktrends

Eén van de grootste smaaktrends dit jaar is de Pacific Rim Flavours, waarbij bij smaken uit de gebieden rondom de Grote Oceaan (Oost-Azië en Noord- en Zuid-Amerika) worden gecombineerd. Denk aan invloeden uit Japan, Viëtnam, Hawaii, Peru en Californië. Een populaire combinatie is verse vis met tropisch fruit. Voorbeelden zijn garnalentacos met ananas-chutney, en gebakken vis met pinda-kokossaus. Ook kruiden als kardamom, citroengras en saffraan worden veel gebruikt. Pacific Rim Flavours zou weleens één van de grote smaaktrends van 2020 kunnen worden.

4. Nachos party pack

snacktrends

Beeld: Taco Bell

Om samen eten nog leuker te maken, komt Taco Bell met feestelijke dozen waarin nachos worden geserveerd. De Nachos Party Pack is vooral geschikt voor de bezorgmarkt om thuis met vrienden aan een grote tafel gezamenlijk te genieten van de tortillachips gegarneerd met bonen, gekruid rundvlees, kaassaus, zure room en jalapeños. De grote bezorgverpakking wordt tot half december getest in Alabama.

5. IJs met mayonaise

snacktrends

Beeld: Morinage Milk Industry

In Japan zijn ze gek op mayonaise. Zo gek zelfs, dat ze de mayonaise in ijs verwerken. Er is een soort van Magnum op de markt gebracht met in de kern witte chocolade, omgeven door mayonaise, met daaromheen weer witte chocolade en koekkruimels. Het ijs heeft een zoete en ei-achtige smaak. Een caloriebom? Toch wel, met ruim 300 calorieën per ijsje. De mayo-ijsjes zijn tot maart 2020 verkrijgbaar in de Japanse supermarkt.


Reageer op dit artikel