artikel

Internationale snacktrends: van wafelburger tot cake op een stokje

Snacks 768

Internationale snacktrends: van wafelburger tot cake op een stokje
Foto: Facebook / Panbo

Wat gebeurt er over de grens op het gebied van eten en drinken? Snackkoerier verzamelt de laatste snacktrends in het buitenland om jou te inspireren.

1. Wafelburger

snacktrends Burger King

Foto: Burger King

De wafel is hot. In de VS duikt de wafel nu ook op in de fastfoodbranche. Zo zien we dat Burger King tijdelijk de French Toast Sandwiches serveert met het broodje in de vorm van een wafel. Het broodje heeft overigens opvallend veel weg van een pannenkoek, maar dan in wafelvorm. Tussen het wafelbroodje zit een hamburger, kaas, ei of spek. Het is nog niet bekend hoe lang de French Toast Sandwiches verkrijgbaar zijn en of er een vervolg komt.

2. Not so sweet

In deze rubriek gaat het zo nu en dan ook over producten die van het fastfoodtoneel gaan verdwijnen of zijn verdwenen. Zo heeft Taco Bell vaarwel gezegd tegen de appel-karamel empanada, die als dessert werd geserveerd. De zoete gefrituurde empanada verloor de laatste tijd aan belangstelling, en mede vanwege de roep om minder suikers, heeft de zoete caloriebom het veld moeten ruimen.

3. Gefrituurde pizzabodem

snacktrends

Foto: Facebook / Krave It

Pizzabodems veranderen. New York Pizza kwam onlangs met de gezonde bloemkoolbodem. Krave it Sandwich Shop & Eatery Nashville Hot Chicken Pizza gaat de andere kant op, met een gefrituurde pizza. Gemaakt met een mengsel van fijngemalen kip, mozzarella en Parmezaanse kaas. Dit gaat de frituur in, en het krokante resultaat gaat vervolgens onder de grill, bedekt met hete saus en kaas. Daarna wordt de pizza afgemaakt met augurk, sla en hete mayonaisesauzen. De pizza is verkrijgbaar in de smaken mild, spicy en super spicy.

4. Ook Subway test Beyond Meat

snacktrends

Foto: Subway

Subway start in september met een test om plantaardige gehaktballetjes op haar populaire broodje Meatball Marinara te serveren. De pilot wordt uitgevoerd in 685 vestigingen in de VS en Canada. De vegetarische balletjes worden exclusief voor Subway gemaakt door Beyond Meat. Dit bedrijf ging onlangs naar de beurs, waarna het aandeel omhoogschoot.

5. Cake op een stokje

snacktrends

Foto: Facebook / Panbo

Gespot in Japan: cake op een stokje. Voor de echte zoetekauw, een stokje met meerdere baksels en fruit op elkaar, naar voorbeeld van de in onze cafetaria bekende sjasliek. Over de cakestok gaat chocolade. De lengte van de spies varieert van 20 tot wel 80 centimeter. Het is de nieuwste foodtrend in Japan en gespot bij Panbo, een kleine streetfoodzaak in miljoenenstad Osaka.


Reageer op dit artikel