artikel

Mijn snack: Speksnack van ’t Vosje

Snacks 4011

Mijn snack: Speksnack van ’t Vosje
Foto: Studio 38c

De speksnack komt letterlijk én figuurlijk uit de koker van Peter Vos. Met een stopbus draait hij in zijn Eetpaleis in Rosmalen de nieuwe snack, die uiterlijk veel weg heeft van een lihanboutje.

Peter Vos maakt de speksnacks samen met zijn vader Ad, voor wie de slag een automatisme is. ‘Mijn vader draaide vroeger altijd handmatig de kroketten en gehaktstaven met een stopbus. Met de rechterhand draaien en dan met de linkerhand de juiste maat eraf halen. Die slag is hij nooit verleerd. Het is echt leuk om dit samen met hem te doen.’

Snack met een bite

Het spek komt van Bidfood en het gehakt van Habo. Vos: ‘Dat mengen we samen met kruiden in de stopbus. De speksnack komt er rond uit, maar aan het eind druk ik het iets met mijn handen aan voor een plattere vorm. Hierdoor wordt de vulling ruller en losser en krijg je een betere bite. Daarna doen we er een stokje in, zodat je het gemakkelijk kunt vasthouden.

Mijn snack Eetpaleis 't Vosje Rosmalen

Op de bakplaat van de combisteamer garen we de snacks op 130℃ tot de kerntemperatuur van 71 is bereikt. Daarna koelen we ze snel af, verpakken we ze per vijf en gaan ze de vriezer in. De baktijd bedraagt slechts 3 minuten en 20 seconden.’

Huisgemaakte speksaus

De speksnack wordt geserveerd met huisgemaakte speksaus. De snack heeft geen paneerlaag. ‘Dat hebben we wel uitgeprobeerd, maar acht van de tien testers vonden de snack ongepaneerd lekkerder. En smaak telt. Dat is natuurlijk waar het uiteindelijk om gaat, en we vinden het ook belangrijk dat mensen denken: ‘Er gebeurt iets bij ’t Vosje’.’

Waar:
Eetpaleis ’t Vosje in Rosmalen

Wie:
Peter en Ad Vos

Verkoopprijs:
€2

Kostprijs:
± €0,65

Samenstelling: 1
/3 gerookt spek, 2/3 varkensgehakt


 

Reageer op dit artikel