artikel

Mijn snack: Frikandel Double Dutch

Snacks 3702

Mijn snack: Frikandel Double Dutch
Beeld: Foto Hissink

De Spaanse variant op een frikandel speciaal staat sinds de zomervakantie op de kaart van Cafetaria Borst in Wezep. Een oer-Hollandse snack met een Engelse naam op z’n Spaans bereid. Jan en Jacqueline Borst keken het kunststukje af van een collega-ondernemer op vakantie aan de Costa Brava.

De ondernemers zagen direct een verschil. ‘Als je daar een frikandel speciaal bestelt, krijgt je er twee. Met zoete curry én met een rood uitje. Het viel ons meteen op, je bent toch ondernemer’, zegt Jan Borst.

Hollandser kan niet

Landgenoten die in het buitenland de lokale specialiteiten links laten liggen en voor het vertrouwde gaan; het gebeurde massaal tijdens het verblijf in Spanje. ‘Tegen een uur of vier, vijf krijgen Hollanders een beetje honger en wat bestellen ze dan? Geen tapas, maar een frikandel speciaal. Hollandser kan niet. Ik zei meteen ‘die gaan we thuis op de kaart zetten’. Dat hebben we gedaan en het loopt als een speer. Mensen zijn er echt ontzettend enthousiast over. We verkopen er gemiddeld zo’n 25 per dag.’

Cafetaria Borst frikandel

Beeld: Foto Hissink

Ouderwetse frikandel

En dat terwijl het qua bereiding niet zo spannend is, geeft Borst toe. ‘We proberen altijd een creatieve twist aan onze snacks te geven, maar dit gaat gewoon om een ouderwetse frikandel speciaal, maal twee. In plaats van kruidencurry gebruiken we de zoete curry van Oliehoorn, het rode uitje maakt het allemaal wat scherper. De frikandellen liggen in een bedje van ijsbergsla, daarmee geven we er ook een frisse touch aan.

De naam ‘Double Dutch’ hebben ze zelf verzonnen. ‘Die spreekt voor zich en bekt lekker. Als de mensen die nu zo enthousiast zijn ervoor terugkomen, dan wordt Double Dutch een blijvertje op de menukaart.’

De snack:
Double Dutch

Waar:
Cafetaria Borst in Wezep

Wie:
Jan Borst

Verkoopprijs:
€3,50

Kostprijs:
ongeveer €1

Inspiratiebron:
Vakantie in Spanje


Reageer op dit artikel