artikel

Internationale snacktrends: Friet met chicken salt en spicy nuggets

Snacks 1052

Internationale snacktrends: Friet met chicken salt en spicy nuggets

Wat gebeurt er over de grens op het gebied van eten en drinken?  Snackkoerier verzamelt de laatste snacktrends in het buitenland om jou te inspireren.

Maanlandingsijs

De eerste maanlanding 50 jaar geleden is voor Dairy Queen aanleiding om een speciaal ijs te introduceren: ‘New Zero Gravity Blizzard’ is een ijssnack met Oreo-koekjes, een suikerspin-topping en vanille- ijs. Het ijs heeft iriserende blauwe en zwarte wervelingen met hagelslag in de vorm van planeten en sterren. Het ‘maanlandingsijs’ is tijdelijk verkrijgbaar. Dairy Queen is een Amerikaanse ijsketen met 4500 vestingen in de VS en 6800 wereldwijd.

snacktrends

Foto: Dairy Queen

Spicy nuggets

Wendy’s in de Verenigde Staten speelt een spelletje met de liefhebbers van de spicy chicken nuggets. De snack verdween in 2017 van het menu, en sindsdien plaagt de fastfoodketen fans met een mogelijke terugkeer. Wanneer de tweet over de nuggets twee miljoen keer zou worden geretweet, zou de pittige lekkernij terugkeren. Dat was in no time gepiept. De hitte komt overigens van cayennepeper, die naar verluidt gedurende 30 seconden je mond in brand zet.

snacktrends

Foto: Wendy’s

Friet met chicken salt

De website Eater houdt een pleidooi voor chicken salt op frietjes. In Australië is dit al langer populair. Eater vraagt zich af waarom chicken salt in Amerika niet van de grond komt. Anders dan de naam doet vermoeden, zitten er geen kipproducten in het gele poeder. Chicken salt is een combinatie van uienpoeder, knoflookpoeder en een beetje paprika of kurkuma. Volgens liefhebbers versterkt chicken salt de smaak van friet meer dan gewoon zout.

snacktrends

All-you-can-eat burgers en friet

Een van de oudste fastfoodketens in de VS, Krystal, komt met een all-you-can-eat formule. Het gaat om vier kleine broodjes met de originele Krystal- miniburger en een bakje friet voor 5,99 US dollar. Wie dit op heeft, kan aan de counter gratis een nieuwe bestellen. Daarna nogmaals, net zo lang tot je genoeg hebt. Krystal is geen onbekende met innovaties. Het was ooit de eerste fastfoodketen met gratis wifi.

snacktrends

Gefrituurde Taco

De Chaco, een taco gemaakt van gefrituurde kip. Kentucky Fried Chicken (KFC) gaat de Chaco introduceren in de Filipijnen. De vulling is zoals we gewend zijn van een taco met salsa, mais, sla, mayonaise en kaas. Maar de schelp waar de vulling in ligt, krijgt een extra krokante smaak door de gefrituurde kip. KFC is in de Filipijnen actief in meer dan 100 steden. Alleen al hoofdstad Manilla telt 27 KFC-vestigingen.

snacktrends

Foto: Youtube/KFC


 

 

 

Reageer op dit artikel