artikel

Mijn snack: het Hakje van Kenny, gepaneerd gehakt met eigen kruiden

Snacks 837

Mijn snack: het Hakje van Kenny, gepaneerd gehakt met eigen kruiden
Foto: Marcel van Hoorn

De hakjes van Dušan Tadić, Hakim Ziyech en David Neres veroverden in de afgelopen maanden de wereld. Het Hakje van Kenny Debeij (21) is twee maanden na de introductie wereldnieuws in Geleen. De snack, met als basis gehakt van slager en buurman Kees Baggen, is een echte hardloper.

Kenny Debeij opende op 12 januari van dit jaar de deuren van zijn eigen zaak, cafetaria Kenny’s, en ging samen met vriendin Trudy meteen op zoek naar een eigen snack. ‘Iedere succesvolle cafetaria heeft zoiets in huis. Ik dacht: dat willen wij ook. Op de vrije maandag zijn we gaan rondkijken bij andere cafetaria’s en uiteindelijk zijn we zelf de keuken ingedoken. Allebei zijn we enorme liefhebbers van gehakt, en na flink wat experimenteren, is het dit Hakje geworden. Die naam heeft mijn vriendin trouwens verzonnen, eerlijk is eerlijk.’

Kruidenmengsel

Het Hakje lijkt in vorm en smaak totaal niet op de traditionele gehaktbal. Het kruidenmengsel blijft het geheim van de smid, Debeij verklapt dat er ook ui in zit. Hij mengt de unieke kruidenmix, de uien en het half-om-halfgehakt van slager en buurman Kees Baggen. ‘Dan maak ik zo’n vijftig stuks per keer in de vorm en grootte van een kroket. Dat geheel vormen we met paneermeel voor een krokant laagje’, aldus de ondernemers.

Mijn snack cafetaria Kenny's

Foto: Marcel van Hoorn.

Koud kunstje

De bereiding is volgens Debeij een koud kunstje. ‘Diepgevroren 6 minuten in de frituur, ontdooid 3,5 minuut. We hebben de snack uitgebreid laten proeven door onze vaste klantenkring; iedereen is dolenthousiast.’

Waar:
Kenny’s Cafetaria in Geleen

Wie:
Kenny Debeij

Verkoopprijs:
€2,75

Kostprijs:
ongeveer €0,45

Inspiratiebron:
Liefde voor gehakt

Reageer op dit artikel