artikel

Mijn snack: seizoensproduct asperge-eierbal

Snacks 429

Mijn snack: seizoensproduct asperge-eierbal
Foto: Bert Jansen

Peter en Jetty Verbeek maken de naam van hun cafetaria, Guilty Pleasures, helemaal waar. Sinds een paar jaar scoort de Eindhovense cafetaria in de aspergetijd hoge ogen met de zelfbedachte asperge-eierbal.

De eigenaren van Guilty Pleasures bedenken en maken alle snacks zelf, zo ook de asperge-eierbal. Ze betrekken ook zoveel mogelijk ingrediënten uit de omgeving. ‘Onze uitgangspunten zijn kwaliteit en originaliteit, daarmee kunnen we ons onderscheiden’, zegt Peter Verbeek.

Voor derde jaar op het menu

Onderscheidend zijn met snacks dat lukt de ondernemers wel. Naast de rendangkroket en de walnoten-linzenburger prijkt sinds Tweede Paasdag de asperge-eierbal op de menukaart. ‘Voor het derde jaar alweer, tijdens de aspergetijd. We wilden graag in het seizoen iets doen met asperges, waarop we op de asperge-eierbal uitkwamen.’

Guilty Pleasures Eindhoven

Foto: Bert Jansen

50 eierballen per keer

De bereiding is een dagelijks proces, want de eierbal is geen houdbaar product. Eén, hooguit twee dagen, dat is het wel. ‘Per keer maken we er vijftig. Tot eind juni, als de aspergetijd voorbij is.’ De snack begon als een aardigheidje, maar is inmiddels helemaal ingeburgerd. ‘Mensen vragen er al vóór Pasen naar.

De eierbal begon als een aardigheidje, maar is inmiddels helemaal ingeburgerd

Vloeibare dooier

Het specifieke van deze eierbal is dat de dooier vloeibaar is. We maken eerst de salpicon van asperges, kerrieroom, Noilly Prat, sjalotjes en buffel- yoghurt van een lokale boerderij. Die laten we een nachtje rusten. Dan koken we de eieren volgens een vast stramien, zodat ze altijd zacht zijn: altijd dezelfde hoeveelheid eieren en water. De eieren gaan in de salpicon en daar gaat een paneerlaagje van panko overheen. Daarna kan de asperge-eierbal de frituurpan in.

Waar
Guilty Pleasures in Eindhoven

Wie
Peter en Jetty Verbeek

Verkoopprijs
€3,95

Kostprijs
ongeveer €0,85

Inspiratiebron
aspergeseizoen


 

Reageer op dit artikel