artikel

Internationale snacktrends: Ontbijtbekers en Japanse sandwiches

Snacks 824

Internationale snacktrends: Ontbijtbekers en Japanse sandwiches
Foto: Konbi

Wat gebeurt er over de grens op het gebied van eten en drinken? Snackkoerier verzamelt de laatste snacktrends in het buitenland om jou te inspireren. Van ontbijtbekers tot Japanse sandwiches. 

Ontbijtbekers

snacktrends

Foto: Dunkin’ Donuts

Dunkin’ Donuts gooit een nieuw wapen in de strijd om de ontbijtgast binnen te halen. De Amerikaanse keten komt met ‘breakfast bowls’ gevuld met twee varianten: ei met groenten, en ei met worst. De ‘egg bowl’ bestaat uit ei met spinazie, geroosterde tomaat, cheddarkaas en gekarameliseerde uien. De ‘sausage scramble bowl’ (foto) is gevuld met roerei, worst, cheddarkaas, pepers en uien. De ontbijtbekers om mee te nemen zijn tijdelijk beschikbaar.

Impossible whopper

Burger King ziet brood in zijn veganistische burger. Eind dit jaar moet de volledig plantaardige ‘Impossible Whopper’ in heel de Verenigde Staten op de menukaart staan. De plantaardige Whopper is gemaakt van tarwe en aardappeleiwit en heeft het uiterlijk en de structuur van een echte Whopper. Of de burger op termijn ook naar Nederland komt, is niet bekend. De veganistische Whopper is ontwikkeld door het bedrijf Impossible Foods.

Japanse sandwich

snacktrends

Foto: Konbi

Dat Japanners ook op het gebied van food oog hebben voor precisie en kwaliteit, dringt nu ook steeds vaker door in de VS. Bij Konbi in Los Angeles vallen de broodjes ‘Japanese style’ zeer in de smaak. De broodjes worden afhankelijk van het seizoen belegd met onder andere kool, lente-ui en aubergine, waarbij krokant gefrituurd varkensvlees, in dashi gekookte omelet en smeuïge eiersalade de hoofdkeuzes bepalen. Alles simpel, strak en smaakvol.

 

Marhmallow frappuccino

snacktrends

Foto: Starbucks

Wegens succes opnieuw geïntroduceerd. Starbucks heeft de S’mores Frappuccino weer tijdelijk op de kaart gezet. De koude drinkbeker bestaat uit room met marshmallow en chocomelksaus, op een beker gevuld met koffie, melk en ijs. Met daarbovenop nog vermalen zoete en kaneelachtige crackers. De verfrissende koffiedrank is uitermate geschikt om af te koelen bij warm weer. Dus wie een verkoelend drankje zoekt voor de hete zomer, kan zich zeker laten inspireren door deze Amerikaanse koffiehit van Starbucks.

Hits van McDonald’s

snacktrends

Foto: McDonald’s

Dat fastfoodtoppers niet alleen uit de VS komen, wordt ook in Amerika zelf steeds vaker erkend. Zo heeft McDonald’s het oog laten vallen op internationale ‘Mc-hits’ uit andere landen, waarbij zelfs Nederland wordt genoemd. Zo gaat McDonald’s in de VS de Bacon Burger met Goudse kaas onder de aandacht brengen. Daarnaast gaat ook de Stroopwafel McFlurry de Atlantische oceaan over. Ook is er aandacht voor succesvolle burgers uit Spanje, Australië en Canada.


Reageer op dit artikel