artikel

Internationale snacktrends: Spaghetti in een puntzak

Snacks 1824

Internationale snacktrends: Spaghetti in een puntzak
Foto: Facebook / Bring Me

Wat gebeurt er over de grens op het gebied van eten en drinken? Snackkoerier verzamelt de laatste ontwikkelingen in het buitenland om jou te inspireren. Van spaghetti in een puntzak tot thee met kaastopping.

Gezien bij Ground House in Irvine, California, de Fry Roulette. Een draaibare schotel met in het midden zes bakjes met verschillende soorten gefrituurde producten als frites, aardappelwafels en uiringen. En daaromheen twaalf soorten huisgemaakte sauzen uit verschillende wereldkeukens. Een perfecte manier om met vrienden samen te genieten van de gefrituurde aardappelsnacks. Een beetje handige cafetariahouder maakt deze ‘roulettetafel’ natuurlijk zelf.

Kaasthee van Azië naar VS

snacktrends

Foto: youtube / 3thanwong

Hij duikt steeds vaker op, de kaasthee. Een zoet drankje met hartige afdronk, waarbij de donkere, zoete thee een romige kaastopping heeft. In Azië al een ware hit, zeker nu trendy Japan het drankje omarmt. Inmiddels waait de kaastheetrend over naar het westen van de VS, waar de meeneembekers steeds vaker worden gespot bij Steep Creamery & Tea in San Francisco, Little Fluffy Head in Los Angeles, en Motto in Pasadena.

IJsrollen van pizza

snacktrends

Foto: Facebook / VT Food Envy

Een beetje vreemd wel, maar in pizzaland lijkt niets te gek. We spotten de pizza ice cream, een ijscreatie waarbij een pizzapunt op een ijsplaat wordt omgetoverd tot een ijsrol. Op Facebook dook een video op, waarop te zien is hoe de pizzapunt wordt kapotgehakt en uitgesmeerd op de ijsplaat. De ijskrullen die daarna ervan worden gerold, worden staand in een bakje gezet, voorzien van plakken salami en stukjes tomaat, en overgoten met een beetje tomatensaus.

Spaghetti in puntzak

snacktrends

Foto: Facebook / Spaghetti Incident

Probeer eens wat anders uit een puntzak dan friet. Spaghetti bijvoorbeeld. Deze ontdekking deden we bij de Italiaanse pastahotspot Spaghetti Incident in New York, waar de puntzak to go in de schijnwerpers staat. Voor velen is het zelfs eenvoudiger om spaghetti uit een puntzak te eten dan van een bord. Uit een puntzak draai je de spaghetti namelijk eenvoudig aan de vork. Dus is de vraag wanneer we de puntzak met spaghetti in de Nederlandse straten zien.

IJssandwiches van Japans beslag

snacktrends

Foto: Instagram / dlouiiee

Als ze ergens fastfoodhits bedenken, dan is het wel aan de westkust van de VS. De jongste ontdekking zijn ijssandwiches van Japans beslag. Een luchtige Japanse pannenkoek in de vorm van een opengesneden broodje, wordt gevuld met smaakvolle en kleurrijke ijscreaties. Het is een contrast tussen koel, kleurrijk ijs en een stomende, warme pannenkoek. Gespot bij Cauldron Ice Cream in meerdere vestigingen in Zuid-Californië.


 

Reageer op dit artikel