artikel

Internationale snacktrends: Gefrituurde Oreo’s en Donutsticks

Snacks 1008

Internationale snacktrends: Gefrituurde Oreo’s en Donutsticks
Foto: Sonic

Wat gebeurt er over de grens op het gebied van eten en drinken? Snackkoerier verzamelt de laatste snacktrends in het buitenland om jou te inspireren: van gefrituurde Oreo’s tot Donut Sticks.

Gefrituurde Oreo als dessertsnack 

gefrituurde Oreo-koekjes

Foto: Sonic

Oreo, het bekende koekje met twee ronde chocoladekoekjes met een zachte zoete vulling, is al langer inspiratiebron voor ketens en chefs. Nu is het Sonic in de VS die de aandacht trekt met gefrituurde Oreos met ijs. Door de Oreo eerst door een beslag te halen en dan te frituren, krijgt het een krokante laag. Bij drive-in-keten Sonic heeft het tijdelijk op het menu gestaan, geserveerd met een beker vanille-ijs.   

 

KFC en Cheetos vinden elkaar in knapperige snack 

Foto: KFC

A match made in junk-food heaven’, zo wordt de Cheetos Sandwich van KFC in de VS wel genoemd. De Cheetos Sandwich zit boordevol crunch. De met de hand gepaneerde kipfilet is extra knapperig en gecoat met een speciale Cheetos-saus. De krokante kipfilet wordt geplaatst op een geroosterd broodje met mayonaise en een laag knapperige Cheetos-chips. Het idee is dat twee gerenommeerde merken als KFC en Cheetos elkaar hebben gevonden. Het is niet uit te sluiten dat de Cheetos Sandwich straks in meer vestigingen in de VS verkrijgbaar is, dan alleen in een aantal zaken in North Carolina en Virginia waar de chipsburger is gespot. 

Kleurrijke samenwerking Burger King en M&M’s 

Vanilla Shake M&M's

Foto: Burger King

Of het een antwoord is op de succesvolle McFlurry van McDonald’s is niet geheel duidelijk. Feit is wel dat Burger King de aandacht trekt met de Vanilla Shake M&M’s, een milkshake met vanille-ijs, M&M’s en een toef lobbige slagroom. De zoete traktatie is tijdelijk verkrijgbaar bij een aantal vestigingen in de VS. Interessant is dat grote merken zoals Burger King en M&M’s steeds vaker de samenwerking zoeken.  

Japanse cheesecake in aantocht

Cheesecake

Foto: Uncle Tetsu

De succesvolle Japanse keten Uncle Tetsu zet met z’n kenmerkende sponsachtige cheesecakes voet aan Amerikaanse wal. De cheesecake-keten opent een vestiging in New York en dat betekent dat Amerikanen kunnen genieten van de soufflé-achtige taarten met daarop het herkenbare logo van een bebrilde, kale chef-kok. De keten heeft 45 locaties in Japan, Maleisië en Taiwan en volgens eigen zeggen staan er bij elke vestiging lange rijen bezoekers te wachten om een van de cheesecakes te kunnen bestellen. 

Donut Sticks nieuw ontbijt-item McDonald’s 

donut-sticks

Foto: McDonald’s

McDonald’s in de VS geeft weer een slinger aan haar ontbijtassortiment. Sinds kort is er de Donut Stick verkrijgbaar. Het gaat om een gefrituurde strook donutdeeg, bestrooid met kaneelsuiker. De nieuwe toevoeging aan het ontbijtmenu wordt aangeboden in een portie van 6 en 12 stuks. De ontbijtinnovatie wordt eerst doorgevoerd in de VS. Mogelijk volgt daarna een mondiale uitrol. 

Reageer op dit artikel