artikel

Mijn snack: Wokschotel Bali Vega

Snacks 1085

Harry en Anita de Bresser van Kwalitaria Wijk bij Duurstede wijken graag af van de gebaande paden. Vier wokschotels staan er sinds anderhalf jaar op de menukaart: Bali Vega, Bangkok Chicken, Bombay Beef en Shanghai Scampi. Stuk voor stuk wereldgerechten. ‘Het sluit perfect aan op ons broodconcept Wereldbroodjes.’

Mijn snack: Wokschotel Bali Vega
Foto: Herbert Wiggerman

Noedels of rijst zijn de basis voor de wokschotels, vertelt Anita de Bresser. ‘Deze proportioneren wij vooraf. Dat scheelt in tijd.’

Gasten kunnen kiezen uit vier sauzen: red curry, milde curry, terriyaki en ketjap sesam. ‘De noedels of rijst gaan samen met de groenten, saus én het hoofdingrediënt op de bakplaat en dan roerbakken maar, zo’n 3,5 minuten. Voor de Bali Vega is het hoofd­ingrediënt tofu. De roerbakgroenten zijn voor alle wokschotels hetzelfde samengesteld: onder meer paprika, sugarsnaps, broccoli en taugé. Deze komen van Verhoeckx, de lokale groenteboer. Want kwaliteit en vers staan voorop. Met deze wokschotels sluiten we aan bij de gezondheidstrend van tegenwoordig.’

Kwalitaria Duurstede Wokschotel

Foto: Herbert Wiggerman

Stokjes en kroepoek

Voor de wereldbeleving en uitstraling serveert Kwalitaria Wijk bij Duurstede het gerecht in een mooi kommetje met stokjes en kroepoek erbij. Ook kunnen gasten kiezen voor meenemen. De Bresser: ‘Dan verpakken we het in een speciaal wokbakje.’

Mensen komen terug

De populariteit van de wokschotels stijgt, merkt de ondernemer. ‘We verkopen er gemiddeld zo’n 25 per week. Mensen die het eenmaal geproefd hebben, komen er vaker voor terug.’

Kwalitaria Duurstede Wokschotel

Foto: Herbert Wiggerman

Waar
Kwalitaria Wijk bij Duurstede

Wie
Anita en Harry de Bresser

Verkoopprijs
€8,95

Kostprijs
Ongeveer €3,50

Inspiratiebron
Gezondheidstrend


Reageer op dit artikel