artikel

Mijn snack: Chocoladekroket van Frietboutique

Snacks 390

Sammy Berendsen en Pebbles van Noorden van Frietboutique komen met de Choc-krok: een kroket met chocoladevulling. Geen limited edition, maar permanent op de kaart. Gemaakt door banketbakker Anton de Heer (midden) van Banketbakkerij H. van der Heijden in Rotterdam.

Mijn snack: Chocoladekroket van Frietboutique
Vlnr: Sammy Berendsen, Anton de Heer en Pebbles van Noorden. (C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto: Fred Libochant

Frietboutique verkocht er 45 stuks van tijdens de introductiedag. ‘25 in Amsterdam en 20 in Rotterdam’, vertelt Pebbles van Noorden. ‘Sammy en ik zijn echte zoetekauwen, we zijn verslaafd aan chocola. Een kroket met chocola stond daarom hoog op ons verlanglijstje. We hebben verschillende producenten van kroketten gevraagd naar de mogelijkheden, maar die gaven aan dat het niet zou werken.’

Vervolgens zijn ze zelf gaan experimenten. Ook zonder resultaat. ‘Toen hebben we Anton de Heer van Banketbakkerij H. van der Heijden benaderd. Hij levert ook onze oude-kaaskroketten en oesterzwambitterballen. Hij is een echte specialist, hij gaat altijd voor de allerlekkerste smaak. Hem is het wel gelukt.’

Frietboutique Chocoladekroket

(C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto : Fred Libochant

Als basis voor de ragout gebruikt hij, naast bloem en boter, chocolademelk in plaats van bouillon. Gemaakt van pure Callebout-chocolade, een Belgisch chocolademerk. ‘Voor een extra touch en pit heeft Anton een rood pepertje toegevoegd. In combinatie met een vers wit puntje is het een geweldige smaaksensatie. Ja, de Choc-krok smaakt zeker naar meer. Onze volgende noviteit? Misschien wel een kroket met pindakaas en hagelslag.’

Frietboutique Chocoladekroket

(C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto : Fred Libochant

De snack
Choc-krok

Waar
Frietboutique Amsterdam en Rotterdam

Verkoopprijs
€3,50

Inspiratiebron
Liefde voor chocolade

45
verkocht op dag één

 

Reageer op dit artikel