artikel

Gespot in de Fastservicehal: deel 2, hot edition

Snacks 749

Het was een pittige bedoening in de Fastservicehal, op dag twee van de Horecava 2019. Snackkoerier verzamelde weer nieuwtjes en weetjes, en dat ging er soms heet aan toe.

Gespot in de Fastservicehal: deel 2, hot edition

Natuurlijk was er weer strijd op het podium van de Lekkerste Wedstrijden in de Fastservicehal op de tweede dag van de Horecava 2019. Maar Snackkoerier had ook genoeg te proeven bij de standhouders. Wat opviel: pittige smaken zijn hot. Van ‘prima te doen’, tot ‘mijn mond staat in brand.’ Gelukkig was er ook genoeg verkoeling en een zeer prettige afsluiting.

Pittige mayo

Levo wil op de beurs laten zien dat ze in Friesland ook speciale sauzen kunnen maken voor de creatieve ondernemers die willen verrassen met vernieuwende gerechten. De Wasabi mayonaise is een romige, pittige saus. Niet té pittig. Lekker op een tonijnburger. Daarnaast heeft Levo een eigen Ravigottesaus. Niet alleen voor vis, maar ook voor bijvoorbeeld een broodje rosbief.

 


Mond in vuur en vlam

Een extreem pittige snack van VanReusel: de Belcanto Extreme. De hele lijn pittige snacks is nu gerankt van mild naar heet. De standaard Belcanto heeft altijd drie pepertjes gehad, de Extreme heeft er nu vijf.  Ook nieuw: de Belcanto burger. Het worden misschien geen hardlopers, maar de vraag naar pittige snacks is er wel degelijk, zeggen de Belgische snackmakers. En VanReusel steunt sinds kort de Make-A-Wish Foundation met de Frikandel XXL. Voor iedere kilometer frikandel die wordt verkocht, gaat er een bedrag naar de stichting.


 

Zweten voor de winst

Ook voor Ferlyan Palimbong, deelnemer van het Lekkerste Hamburgermenu, was het een pittig dagje op de Horecava. Hij zat vanochtend te zweten in de auto, want hij stond in de file. Toch was hij net op tijd op de beurs, en ging weer weg met de hoofdprijs in zijn handen. Zijn creatie: New Destination, met veel Indonesische invloeden.


 

bakwanden

De elektrische Kiremko Allegro

Bakwanden met pit

Drie nieuwe bakwanden van Qbtec, waaronder een elektrische variant. Met genoeg power onder de kap, zegt de bakwandenleverancier. Toch is het aanschaffen van een elektrische frituuroven niet voor iedere ondernemer even makkelijk. 

bakwanden

De Kiremko Monaco


 

Portie Rijsttafel met ‘Sambal bij’

Sambal bij? Dat is niet een vraag bij de stand van Oma Bob’s, maar de naam van een nieuwe pittige saus. Hij hoort bij de nieuwe snacks van Portie Rijsttafel, die bestaat uit een kipsaté kroketje, een rendangkroketje, een mini-nasischijf en een Indisch frikandelletje.


 

Heet oventje

Woertman introduceert een high speed oven, voor hightrafficlocaties. Snacks zoals tosti’s, panini’s hebben hierin maar dertig seconden nodig om goed warm en mooi gebruind weer naar buiten te komen. Deze ovens zijn niet nieuw. Het feit dat er een grill in zit, is volgens Woertman wel uniek.


 

De limited editions van Win Equipment met nieuwe wraps en langere garanties, ter viering van het 30-jarige bestaan.

Afblussen met een lekker ijsje

Om af te blussen van alle pittigheid op de beurs, is een ijsje altijd welkom. Dat kan bijvoorbeeld bij Win Equipment, dat op de Horecava een feestje viert. En daar horen cadeaus bij voor beursbezoekers.


IJsjes zijn natuurlijk ook volop aanwezig bij de stand van Gebo Gelato. Nieuw dit jaar: Flamingo Fristi, Pindakaas, Appeltaart en Soesjes.


Ladies and gentlemen: Jos Muller!

De beursdag in de Fastservicehal werd muzikaal afgesloten door de multi-getalenteerde Jos Muller, presentator van de Lekkerste Wedstrijden.

Reageer op dit artikel