artikel

Gespot in de Fastservicehal van de Horecava: deel 1

Snacks 749

De eerste dag van de Horecava 2019 zit erop. Snackkoerier liep rond in de nieuwe Fastservicehal (hal 8) en zag onder meer: de beste hotdog, de beste hamburger, een nieuwe luxe kroket en een handige bezorgtool.

Gespot in de Fastservicehal van de Horecava: deel 1

Dé plek voor cafetariaondernemers op de Horecava 2019 is toch wel de nieuwe Fastservicehal (hal 8). Waar alle aanbieders in deze branche voorheen in twee hallen stonden, is nu één grote hal ingericht voor dit segment. Achterin is het strijdtoneel van de Lekkerste Wedstrijden te vinden.


Horecava Lekkerste Wedstrijden

De strijd barstte los op het podium van de Lekkerste Wedstrijden in de Fastservicehal. Deelnemers van de Lekkerste Hamburger beten het spits af,
gevolgd door de Lekkerste Hotdog en het Lekkerste lunchgerecht.

De jury had de helse taak om alle twaalf hamburgers uitvoerig te bekijken, te proeven en te beoordelen.

 

Op het podium presteren blijft toch anders dan in de eigen, vertrouwde keuken.

 

Laurentz Craane won de strijd om de Lekkerste Hamburger (voor de derde keer alweer)….

 

…dit jaar met deze hamburger, de Angry Angus. Foto: Tamara Verheij.

 

De top-3 van de Lekkerste Hamburger. Vlnr: Jelle Hovens (3), Laurentz Craane (1) en Michiel Houdkamp (2)

 

Fabrikant Elite lanceert tijdens de Horecava een luxe kroket en bitterbal. De snackmaker uit Neede heeft de oer-Hollandse snacks opnieuw ontwikkeld en verbeterd.
De kroket is onregelmatig, grof gepaneerd, met grovere stukjes vlees en een tikkeltje chique. Met een tray erbij voor in de vitrine en een servethouder voor op de toonbank.

 

Inspiratie van Farm Frites tijdens de Horecava. Geen nieuwe producten, wel verschillende frietsoorten opnieuw gepresenteerd. Rechts vooraan friet van zoete aardappel met een paneerlaagje van corn flakes. Volgens de fabrikant lekker met een chocoladesausje. Links een frietje chili con carne met round cut friet, en als derde home style friet met een beetje olijfolie en Parmezaanse kaas. Helemaal achteraan het Shake Your Fries-concept. Farm Frites werkt daarnaast aan een kookboek vol met dit soort frietrecepten.

 

Juanita Hoepel van Chez Jan werd uitgeroepen tot de beste in de categorie Lekkerste Hotdog, en daar was ze natuurlijk dolgelukkig mee.
Ze kreeg de prijs uit handen van JP van City Guys.

 

En dit is de winnende hotdog, de Formidable, geïnspireerd door de smaken van het kaasplankje. Met onder meer blauwe kaas, walnoot en honing,


Op de beurs is een nieuwe tool van McCain te bewonderen waarmee ondernemers hun potentie op de bezorgmarkt kunnen berekenen, afhankelijk van het product en het vervoersmiddel. Hiermee kunnen gebruikers onder meer inzien wat de potentiële omzet in het verzorgingsgebied is en hoeveel groei er te behalen valt.

 

Beursbezoekers kunnen vier nieuwe culinaire, warme sauzen van Remia proeven in hal 8: pepersaus, champignonsaus, witte basissaus en bruine basissaus. Zonder room, maar op plantaardige basis en volledig allergenen- en glutenvrij. ‘Maar wel romig’, zegt Geor Schuurman van Remia. ‘Zeker de betere cafetaria’s die een varkenshaas, schnitzel of biefstuk op de kaart hebben staan, kunnen hiermee uit de voeten.’ Opwarmen, eigen ingrediënten toevoegen en klaar. Met een receptenboek ter inspiratie.

 

En dit broodje, ‘Caribbean KEES’, is de winnende creatie in de categorie Lekkerste Lunchgerecht tijdens de Lekkerste Wedstrijden.
Hij is gemaakt door Michelle van Bodegom van KEES Eten & Drinken in Poortugaal. Foto: Tamara Verheij

 

IJsketen Baskin Robbins presenteert het shop-in-shopconcept tijdens de Horecava. Ook zijn er verpakkingen voor de retail ontwikkeld.

Reageer op dit artikel