artikel

Foodtrends: Pepermuntshake en broodje krulfriet

Snacks 511

Wat gebeurt er over de grens op het gebied van eten en drinken? Snackkoerier verzamelt de laatste nieuwtjes uit het buitenland. Deze keer: pepermuntshake en broodje krulfriet.

Foodtrends: Pepermuntshake en broodje krulfriet
De Arbynator, met krulfriet. Foto: Arby's

1. Broodje krulfriet

Krulfriet wordt populairder, ook in Nederland. Bij Arby’s in de Verenigde Staten is krulfriet onderdeel van een monsterlijk broodje, de Arbynator. De friet vormt samen met roast beef en cheddarkaassaus de hoofdingrediënten van dit enorme broodje. De Arbynator staat tijdelijk op het menu, en is te bestellen in de formaten classic, double en half-pound. Die laatste bevat ruim 200 gram vlees.

2. Hondensnack

Burger King in de Verenigde Staten heeft nu ook een snack speciaal voor viervoeters. De Dogperr is een hondenkoekje dat volgens de keten de smaak heeft van een Whopper. Maar alleen als het baasje iets bestelt, krijgt de hond een koekje bij Burger King. Eén koekje per bestelling. Dus gasten die met twee honden komen, moeten er één teleurstellen. De vraag is hoe streng ze die regel in de praktijk toepassen.

3. Pepermuntshake

Liefhebbers van pepermunt tonen op social media hun blijdschap met Chick-fil-A, omdat de Amerikaanse keten weer de populaire pepermuntmilkshake aanbiedt. De shake is op smaak gebracht met pepermuntsiroop en er zitten ook stukjes chocolade in. Bovenop krijgen ze nog een flinke toef slagroom. De shake bevat 680 calorieën, meer dan de andere milkshakes van Chick-fi l-A.

4. Fire noodles

Het is inmiddels een rage op YouTube: mensen die voor de camera iets heel pittigs eten om te kijken hoe ze reageren. Het nieuwste product dat mensen tot tranen brengt, is de Hot Chicken Ramen. Dit pakje instant noodles zou naar verluidt de heetste ter wereld zijn. Mensen op YouTube dagen elkaar uit om de Fire Noodle Challenge te doen, waarbij ze een heel pakje opeten. Het begon allemaal in Seoul, maar heeft inmiddels heel Azië en de Verenigde Staten in zijn greep.

5. Eendenborstburger

broodje-krulfriet Arby's

Foto: Arby’s

We gaan nog even terug naar Arby’s in de VS, waar de start van het jachtseizoen wordt gevierd met een eendenborstfiletburger. Over het vlees gaan gerookte kersensaus en knapperige uien. De burgers zijn in beperkte hoeveelheden verkrijgbaar bij slechts 16 vestigingen in de VS. Op de website van Arby’s lezen we: ‘Echte jagers weten dat een succesvolle jacht begint bij toewijding en geduld. Bij onze eendenborstfiletsburgers is het niet anders.’

Reageer op dit artikel