artikel

Corjan Treffers is klaar voor de Lekkerste Wedstrijden

Snacks 381

Hoe bereiden deelnemers aan de Lekkerste Wedstrijden zich voor op de strijd? We nemen bij een aantal van hen een kijkje in de keuken. Deze keer: Corjan Treffers, die meedoet met het Lekkerste Burgermenu.

Corjan Treffers is klaar voor de Lekkerste Wedstrijden
Monique en Corjan Treffers. Foto: Koos Groenewold

Corjan Treffers van Family Treffers in Honselersdijk eindigde in de 2018-editie van de Lekkerste Wedstrijden op de tweede plek met de Porkbelly Burger. Tijdens de Horecava 2019 doet hij mee met het Lekkerste Burgermenu met een soort hybride hamburger.

Fantastisch resultaat

‘Ik geloof niet in 100 procent vegan, dus maak ik een burger die voor de helft vegan is’, vertelt Treffers. ‘Half champignons, half vlees. Daarmee kun je al veel bereiken in het ontlasten van de wereld, denk ik. Met dat uitgangspunt ga ik de wedstrijd in. Ik wil laten zien dat je met half vlees en half paddenstoelen een fantastisch resultaat kunt bereiken.’

Saus is belangrijk

De hamburger zelf is klaar. Wat erop en erbij komt, moet Treffers nog uitvogelen. ‘Er spookt nog van alles door mijn hoofd’, zegt hij. ‘De saus is heel belangrijk. Die moet een volle smaak hebben. Dan moet je denken aan tomaat, frambozen en balsamico. Daar maak ik een mooie reductie van. Voor de bun denk ik aan een broodje met rode biet, met een mooie kleur en smaak.’ En de groenten? ‘Misschien chips van schorseneren en een mierikswortelmayo. De friet moet ook iets anders hebben.’

De Porkbelly Burger, waarmee Corjan Treffers vorig jaar tweede werd tijdens de Lekkerste Wedstrijden.

Tijdsnood

Ook Corjan Treffers kwam vorig jaar in tijdsnood op het podium. ‘Ik had iemand achter mij gevraagd mij een seintje te geven als ik nog een halve minuut had. Dat deed hij pas achttien seconden voor het einde. Dit jaar moet ik het toch echt zelf in de gaten houden.’

Horecava 2019

De Lekkerste Wedstrijden vinden plaats tijdens de Horecava 2019, van 7 tot en met 10 januari in de RAI Amsterdam. Het wedstrijdpodium staat in het Fast Casual-gedeelte achterin de nieuwe Fast Service Hal, hal 8. Inschrijven kan nog via de website van de Lekkerste Wedstrijden.

Het programma van de Lekkerste Wedstrijden

Maandag 7 januari
11.00 – 12.30 uur: Hamburger (voor hamburgerrestaurants)
13.30 – 14.30 uur: Hotdog
15.30 – 17.00 uur: Lunchgerecht Horeca

Dinsdag 8 januari
11.00 – 12.30 uur: Burgermenu (voor fastservice)
13.30 – 14.30 uur: Stamppot
15.30 – 17.00 uur: Lunchgerecht catering

Woensdag 9 januari
11.00 – 12.30 uur: Lunchgerecht On the Move
13.30 – 14.30 uur: Lekker Anders
15.30 – 17.00 uur: Maaltijdsalade

Donderdag 10 januari
11.00 – 12.30 uur: Pannenkoek
13.30 – 14.30 uur: Frietje
15.30 – 16.30 uur: Tosti

De prijsuitreikingen vinden plaats na ieder wedstrijdonderdeel.

Reageer op dit artikel