artikel

Juanita Hoepel is klaar voor de Lekkerste Wedstrijden

Snacks 173

Hoe bereiden deelnemers aan de Lekkerste Wedstrijden zich voor op de strijd? We nemen bij een aantal van hen een kijkje in de keuken. Deze keer: Juanita Hoepel van Chez Jan, die meedoet met de Lekkerste Hotdog.

Juanita Hoepel is klaar voor de Lekkerste Wedstrijden
Juanita Hoepel van het foodtruckconcept Chez Jan met één van haar hotdogs. Beeld: Fotobureau Roel Dijkstra

Tijdens de 2018-editie van de Lekkerste Wedstrijden was de hotdog voor het eerst aanwezig als categorie. Juanita Hoepel van het foodtruckconcept Chez Jan was één van de deelnemers, en zij doet in 2019 weer mee.

Varken of rund

‘Ik maak voor deze wedstrijd een hotdog die gebaseerd is op de foodtrend om zoet en hartig met elkaar te combineren en probeer daarin de juiste balans te vinden’, vertelt Hoepel. ‘Normaal gebruik ik runderworst, maar we testen ook met varkensvlees. Ik twijfel nog. Varkensworst is meer op smaak, en dat kan overheersend zijn. Runderworst is neutraler.’ De worst is van Brandt & Levie. ‘Toen ik het proefde, was ik meteen verliefd.’

Het broodje is van eigen recept. ‘Dat hebben we ontwikkeld samen met Jordy’s Bakery in Rotterdam. Een bijzonder broodje, een mix tussen brioche en een normaal puntje. Niet te hard, niet te zacht, en een heel mooie smaak die gewoon klopt samen met de worst.’

Chez Jan

Juanita Hoepel runt Chez Jan sinds april 2017, samen met Marcel van den Ouden. Hij houdt zich bezig met de achterkant van de onderneming. Zij is verantwoordelijk voor kwaliteit, opleiding personeel en de producten van het foodtruckconcept en doet mee met de wedstrijd.

Chez Jan is gespecialiseerd in hotdogs en heeft er zeven op de kaart staan. Hoepel is geïnspireerd door Franse brasserieën. Vandaar ook de naam. Inmiddels rijden drie foodtrucks van Chez Jan rond. Niet alleen op events in Rotterdam en omgeving, maar ook door de hele Benelux. ‘Een hotdog is een mooi product om naar een hoger niveau te tillen. Ik heb geen culinaire achtergrond, maar ben wel goed met smaken. Ik vind het een uitdaging om iedere keer iets anders te verzinnen.’

De Lekkerste Wedstrijden

Beeld: Fotobureau Roel Dijkstra

Prijs voor The French Dog

Tijdens de Horecava in januari 2018 stond Hoepel voor het eerst op het podium van de Lekkerste Wedstrijden. Hoepel viel meteen twee keer in de prijzen. Met haar creatie, The French Dog, won ze zilver en kreeg ze de sponsorprijs.

Tijd vliegt voorbij

‘Ik vond het heel spannend. Op een festival maken we driehonderd hotdogs per uur. Dat gaat op een heel andere manier. Tijdens de wedstrijd krijg je acht minuten. Je denkt dat dat veel tijd is, maar het vliegt zo voorbij. Daar heb ik me vorig jaar in vergist. Ik was net te laat en kreeg puntenaftrek. Heel jammer. Deze keer gaat me dat niet meer gebeuren. Ik neem zelf een klokje mee of vraag Marcel om bij me in de buurt te staan, zodat hij me kan waarschuwen.’

Horecava 2019

De Lekkerste Wedstrijden vinden plaats tijdens de Horecava 2019, van 7 tot en met 10 januari in de RAI Amsterdam. Het wedstrijdpodium staat in het Fast Casual-gedeelte achterin de nieuwe Fast Service Hal, hal 8. Inschrijven kan nog via de website van de Lekkerste Wedstrijden.

Het programma van de Lekkerste Wedstrijden

Maandag 7 januari
11.00 – 12.30 uur: Hamburger (voor hamburgerrestaurants)
13.30 – 14.30 uur: Hotdog
15.30 – 17.00 uur: Lunchgerecht Horeca

Dinsdag 8 januari
11.00 – 12.30 uur: Burgermenu (voor fastservice)
13.30 – 14.30 uur: Stamppot
15.30 – 17.00 uur: Lunchgerecht catering

Woensdag 9 januari
11.00 – 12.30 uur: Lunchgerecht On the Move
13.30 – 14.30 uur: Lekker Anders
15.30 – 17.00 uur: Maaltijdsalade

Donderdag 10 januari
11.00 – 12.30 uur: Pannenkoek
13.30 – 14.30 uur: Frietje
15.30 – 16.30 uur: Tosti

De prijsuitreikingen vinden plaats na ieder wedstrijdonderdeel.

Reageer op dit artikel