artikel

Foodtrends: krokodil op de grill en torenhoge hamburgers

Snacks 422

Wat gebeurt er over de grens op het gebied van eten en drinken? Snackkoerier verzamelt de laatste nieuwtjes uit het buitenland. Dit keer: krokodil op de grill en torenhoge hamburgers.

Foodtrends: krokodil op de grill en torenhoge hamburgers

1. Grillkrokodil

Een hele krokodil op de grill; het ziet er een beetje vreemd uit. Black Sugar Rib Company durfde het aan tijdens het foodfestival Smorgasburg in Los Angeles en maakt er tongen mee los op sociale media. Krokodillenvlees is in de zuidelijke staten van de VS overigens behoorlijk ingeburgerd met krokodillennuggets en krokodillenworstjes, maar een heel roofdier op de grill is een ware bezienswaardigheid.

2. Hamdog

Een opvallende snack gespot in Australië. De Hamdog is een combinatie van een hamburger en een hotdog. Mooi is te zien dat het broodje de vorm heeft van een hamburger- en hotdogbroodje. De hamburger is in tweeën gesneden, waardoor de hotdog er mooi tussen past. Daardoor liggen beide snacks stevig op het broodje, dat een bijzonder vorm heeft. De hamdog wordt afgemaakt met sla, tomaat, kaas, augurken en drie sauzen: ketchup, mosterd en mayonaise. Er is ook een Amerikaanse versie, waarbij de hotdog in hamburgervlees en bacon wordt verpakt en gefrituurd.

3. Burgrito

Gespot in Brooklyn, in New York: de Burgrito, een burrito gevuld met cheeseburger, friet, Chipotle-saus, bacon, sla, tomaat, ui en augurk. De geluiden over deze nieuwe snack zijn uiterst positief, juist omdat diverse favoriete ingrediënten van Amerikaanse gasten erin samenkomen. De Burger Burrito is voor 10 dollar te koop bij Burgrito’s, een fastfoodketen met vier vestigingen in New York en één in Wisconsin.

4. Wolkenkrabberhamburger

De vele wolkenkrabbers in New York hebben Latitude Bar & Grill geïnspireerd om een bijzonder gerecht te serveren. In The Big Apple spotten we een bizarre burgerkebab die op een bedje – zeg maar gerust bed – van friet de hoogte in schiet. Je krijgt er een kaassaus bij om over je wolkenkrabberkebab te gieten. Veel Amerikaanser dan dit kan het niet worden.

5. Italiaanse friet

Gespot in Japan: friet met carbonarasaus. Carbonara is een traditionele Italiaanse pastasaus met als hoofdingrediënten uitgebakken spekjes, room en ei. In Japan doen ze het weliswaar iets anders, maar het blijft een bijzonder verschijnsel. Bij McDonald’s in Japan zien we friet met een carbonarasaus gemaakt van drie soorten gesmolten kaas, melk, gerookte spek en zwarte peper. Het is overigens niet de eerste keer dat ze in Japan Italiaanse saus over de friet doen. Eerder zagen we al friet met bolognesesaus.

Reageer op dit artikel