artikel

Mijn snack: Syrische loempia’s

Snacks 563

Een mooie aanvulling op het assortiment, zo noemt Luuk Domhof de Syrische loempia’s die zijn cateringbedrijf De Timp als proef verkoopt op festivals. De snacks werden door Luuk en medewerker Juan Saleh bedacht en ontwikkeld.

Mijn snack: Syrische loempia’s
Luuk Domhof van de Timp catering met de Syrische loempia's. Fotografie: Hans Prinsen

Medewerker Juan Saleh, afkomstig uit Syrië, houdt van koken zoals zijn moeder dat altijd deed, vertelt Luuk Domhof. ‘Hij kwam met het idee van de traditionele Syrische loempia’s in filodeeg. Er zijn twee varianten ontwikkeld van ieder 90 gram. De ‘Saha’ – betekent ‘smakelijk eten’ – bestaat uit kippendijenvlees, paprika, tomaat, uien en kruiden. De ‘Hala’ – betekent ‘welkom’- en is het vegetarische alternatief met schapenkaas, koriander, uien, peterselie en kruiden. De loempia’s zijn niet bewerkelijk en snel klaar, heel geschikt voor evenementen dus. Ruim vier minuten in de frituur, een bedje van sla en als toevoeging een beetje hummus.

De Timp Syrische loempia's

Fotografie: Hans Prinsen

Smaakvol en pittig

De Arabische keuken staat bekend om zijn bijzondere smaaksensaties, dat geldt ook voor deze snacks. ‘De combinatie van ingrediënten maakt het smaakvol én pittig. Festivalbezoekers weten daarna de tap wel te vinden. En de loempia’s slaan aan. Zelf het Radio 1 Journaal besteedde er aandacht aan. Mensen willen graag iets nieuws proberen en reageren enthousiast.’

Extra beleving

Het verdienmodel is echter wat lastiger, geeft Domhof toe. ‘De kostprijs ligt vrij hoog, we zijn natuurlijk geen fabrikant en maken alles handmatig met veelal streekproducten. Een grote winstmarge is ook niet het doel van dit bijproduct. We willen er extra beleving mee bieden. Voor organisaties kan dat reden zijn ons uit te nodigen, dat merken we nu al.’

Verkoopprijs: €3,50
Kostprijs: ongeveer €3,50

De Timp Syrische loempia's

Fotografie: Hans Prinsen

Reageer op dit artikel