artikel

Foodtrends: Zielige ijshondjes en softijs met Cheetos

Snacks 352

Wat gebeurt er over de grens op het gebied van eten en drinken. Snackkoerier verzamelt de laatste foodtrends uit het buitenland.

Foodtrends: Zielige ijshondjes en softijs met Cheetos
Foto: Youtube/Like me videos

IJshondjes

Restaurant J.C. Co Art Kitchen in Taiwan heeft voor een rage gezorgd door levensechte puppies te maken van ijs. Gasten kunnen kiezen uit drie rassen met elk een eigen smaak. De labradors zijn gemaakt van Earl Grey-ijs, de Mopshonden zijn van chocoladeijs en de Shar Peis, een populair Chinees hondenras, smaakt naar pinda. Ze kosten tussen de 3,50 en 6 dollar.
Velen vinden het ijs superlekker, maar sommigen walgen ervan of vinden het zielig.

Chipsijs

Chips en ijs. Waarom niet? Bij NYC Creamery in New York zijn ze niet bang voor een beetje experimenteren. Gevolg: Cheetos Ice Cream. Vanille-softijs wordt geïnfuseerd met Cheetos-poeder en gerold door een bak met vermalen Cheetos kaaschips. De ijsjes met kaassmaak vallen goed bij klanten, mede door de toenemende populariteit van zoute smaken bij ijsgerechten.

Foto: Youtube/Insider

Taco met kreeftjes

Taco’s en zoet; geen alledaagse combinatie, maar in China een groot succes. Het gaat om de Crayfish Taco van Taco Bell: een taco gevuld met zeevruchten zoals rivierkreeftjes. De zoetigheid van de rivierkreeft wordt gecombineerd met een speciale rivierkreeftensaus gemaakt van dertien traditionele Chinese specerijen, waaronder Sichuan-peperkorrels, venkel en laos die samen een pikante en hartige smaak creëren. Het is niet ondenkbaar dat de zoete taco later ook de VS en Europa aandoet.

Foto: Taco Bell

Pretzelkipfrietjes

De korst van een snack is tegenwoordig veel meer dan alleen een krokant laagje. Bij Burger King hebben ze voor hun kipfrietjes een korst bedacht die gemaakt is van vermalen pretzels. De Crispy Pretzel Chicken Fries smaakt naar gezouten pretzels en vurige mosterd. De jongste korstinnovatie speelt in op de wens om gasten steeds meer te verrassen met onderscheidende snackproducten. De Crispy Pretzel Chicken Fries is tijdelijk verkrijgbaar bij Burger King.

Foodtrends: Appelfrietjes en koffiecroissants

Foodtrends: Appelfrietjes en koffiecroissants

Kip in Augurkensaus

De augurk hebben we al vaker gespot in deze rubriek. De jongste vinding is de Pickle Fried Chicken van KFC. Bijzonder is dat kip na het frituren wordt gecoat met een augurkensaus met dille, karnemelk, ui, knoflook en peper. De Pickle Fried Chicken is slechts in een gelimiteerde hoeveelheid tijdelijk beschikbaar geweest bij KFC in de VS. Maar als de augurkenhype doorzet, zal er zeker een vervolg komen op deze versie.

Foto: KFC

Reageer op dit artikel