artikel

Mijn snack: Churros met chocolade

Snacks 587

Geniet! heet de snackbar van Stephanie Brinksma en Marcel Veldman in Den Bosch. Van een zoete hap welteverstaan. Dé held van de zaak: churros gedoopt in chocolade met verschillende toppings.

Mijn snack: Churros met chocolade
Stephanie Brinksma van Geniet! met haar churros. Foto: Studio38C

Churros is een typisch Spaans gerecht, vertelt Brinksma. ‘Elke dag maak ik vers deeg van water, bloem, zout, ei, en vanille voor de zoete smaak. Geen melk, zodat mensen met een allergie ze ook kunnen eten.

Slierten in de frituur

Vervolgens gaat het deeg in een machine die slierten maakt. ‘Die slierten gaan vier minuten in de frituur. Dan is de churros mooi bruin van kleur, krokant van buiten en zacht van binnen. Daaroverheen komt kaneelsuiker of poedersuiker. Daarnaast kun je ze dopen in warme chocolade van Callebout: melk, wit en puur. Of in Nutella. En kun je eventueel nog een topping toevoegen: spikkels, smurfendip, aardbuiensuiker, hazelnootcrunch, mini-marshmallows, caramelblokjes, chocoladevlokken of smarties.

Churros voor de wintermaanden

De ondernemer serveert de churros in een puntzak per zes of negen stuks of op een bordje met de saus ernaast. ‘Het is ook een onderdeel van onze chocoladefondue. Een groot succes is ons tweepersoons arrangement ‘Geniet! Churros. Dan maken we allemaal kleine stukjes met drie soorten chocoladesaus en zes toppings. Ook leuk voor kinderen. In eerste instantie zochten we naar een lekkernij speciaal voor de wintermaanden, omdat we dan geen ijs verkopen. Maar we verkopen het zelfs op de warmste dagen.

Verkoopprijs: €3,50 voor zes, €5 voor negen stuks

Inspiratiebron: Spanje

Reageer op dit artikel