artikel

Foodtrends: Appelfrietjes en koffiecroissants

Snacks 563

Wat gebeurt er over de grens op het gebied van eten en drinken? Snackkoerier verzamelde de laatste foodtrends uit het buitenland.

Foodtrends: Appelfrietjes en koffiecroissants
Beeld: YouTube/ Food Fusion

Donug van Down Under

Een donut van kip met een krokant jasje. Niet zoet, maar hartig; dat is in een notendop de Donug (chicken nugget donut), de nieuwe snackvinding uit Australië. De kipnugget in ‘donut look’ is er in verschillende vormen en met verschillende sauzen zoals Dijon-bechamelsaus, Japanse curry met mozzarella en een met hete chilisaus. Op YouTube duiken filmpjes op hoe je Donugs kunt maken.

What-a-Melon

Gespot in Londen: watermeloen met softijs. Bij Dominique Ansel Bakery is What-a-Melon razend populair. Het gaat om een stuk watermeloen waarin ruimte is gemaakt voor softijs. De pitjes uit de watermeloen zijn vervangen door donkere chocoladepitten en het ijs wordt gemaakt van meloensap met suiker en limoen. De verse en frisse creatie van meloen en ijs werd in 2017 voor het eerst gespot in Japan en maakt nu furore in Londen.

Foodtrends: Augurkijs en chalupas

Foodtrends: Augurkijs en chalupas

Sushi-ijs

Bij onze zuiderburen, in ijssalon Oyya in het Belgische Brugge, bieden ze sinds kort sushi-ijsjes aan. De ijsjes zien eruit als sushi, maar missen – gelukkig – ingrediënten als rijst en zalm. De sushi-ijsjes zijn gemaakt van onder andere mango, lychee, gember, chocolade, framboos, hazelnoot en aardbei. De vormpjes om het ijs te maken, kocht de Belgische ijsmaker in Italië. Inmiddels heeft hij vier ijssoorten bedacht die niet of nauwelijks te onderscheiden zijn van de echte Japanse sushi.

Appelfrietjes

Frietjes gemaakt van fruit. Bij Granny Apple’s Fries in Legoland California in de VS worden appelfrietjes gefrituurd, bestrooid met kaneel en geserveerd met een toef verse slagroom. De appels worden machinaal geschild en met een patatsnijder tot appelfrietjes gemaakt. Op een drukke dag gaan er wel zo’n 1500 verse appels doorheen. De smaak is vergelijkbaar met appeltaart.

De Crospresso

Origineel en instagrammable, dat is de crospresso. Lekker? Dat mag je zelf bepalen. Hoe je ’m maakt? Zorg voor een vers gebakken croissant in de vorm van een muffin. Maak in het midden met een glas een gat (‘een kopje’), vul deze met Nutella, haal ’m door de spikkels en maak af met een verse shot (fairtrade) espresso. Een idee van koffieketen Piccolo Me, dat vestigingen heeft in Melbourne en Sidney. Scan de qr-code om een video te bekijken.

Reageer op dit artikel