artikel

Foodtrends: kiploze kip en bosbessendonuts

Snacks 493

Wat gebeurt er over de grens op het gebied van eten en drinken? Snackkoerier verzamelt de laatste foodtrends uit het buitenland.

Foodtrends: kiploze kip en bosbessendonuts

Foodtrend 1: School dogs

Corn dogs maken een opmars aan het eind van het schooljaar. Om de vakantie te vieren, stunt fastfoodketen Sonic met het gefrituurde worstenbroodje op een stokje. Voor slechts
50 dollarcent zijn corn dogs te verkrijgen op meerdere locaties in de VS.

In ons land lijkt de corn dog ook aan populariteit te winnen. Enkele maanden geleden voorspelde Van Tol Conveniece Foods in Den Bosch dat de corn dog de nieuwe fastfoodtrend in Nederland wordt.

Foodtrend 2: Grub Tub

Een evenementendilemma: één hand in gebruik voor een drinkbeker en de andere hand voor een bak snacks of friet. Daar hebben ze, hoe kan het ook anders, in de VS wat op gevonden: de Grub Tub; een plastic kom voor snacks en friet die op een frisdrankbeker zit. Door de kom heen steekt een rietje om frisdrank te kunnen drinken. Handig wanneer je wilt eten en drinken met één hand.

Foodtrend 3: Kip zonder kip

KFC werkt aan een vegetarische versie van de beroemde gefrituurde kip. In het Verenigd Koninkrijk en Ierland kondigde de keten aan binnenkort te starten met het testen van de ‘nepkip’. Als het een succes is, wordt het product in 2019 verwacht.

Ook in Nederland krijgen vegetarische varianten steeds meer voet aan de grond. McDonald’s gaat bijvoorbeeld een veganburger introduceren, zo verklapte de Utrechtse franchisenemer Pieter Honing onlangs. ‘Een kipburger die niet van kip is gemaakt.’

Foodtrend 4: Bosbessenglazuur

Krispy Kreme komt met een donut die geglazuurd is met bosbessenglazuur. De donut lijkt voller dan de originele donut en heeft een wolkachtige textuur. Volgens Krispy Kreme is de donut nog
lekkerder als hij even in de magnetron wordt verwarmd. Krispy Kreme komt regelmatig met nieuwe seizoensdonuts. Op internet lijkt de voorkeur van liefhebbers echter toch uit te gaan naar citroenglazuur.

Foodtrend 5: Kaassnippers op ontbijtburger

(PRNewsfoto/Bruegger’s Bagels)

Broodjes waar hamburgers tussen worden geserveerd, worden steeds specialer. Zo introduceerde het Amerikaanse Bruegger’s Bagels met een nieuwe Cheesy Hash Brown Bagel. Weliswaar tijdelijk beschikbaar, maar voor fastfoodliefhebbers ongetwijfeld een reden om deze burger met kaasbroodje te proberen. Het dak van het broodje is voorzien van kaassnippers die meegebakken zijn met het brood. Tussen het brood overigens knapperige kipfilet, want het blijft wel een ontbijtburger.

FOTO: Bruegger’s Bagels

Reageer op dit artikel