artikel

Mijn snack: Frikandellenplank

Snacks 3159

Friet, gehaktballen, saté, shoarma, salades. Bij Happy Frites Ransdaal staat ‘vers’ met hoofdletters op het menu. Zonder opsmuk, met herkenbare kwaliteit, en leuke acties timmert Mathies Soons aan de weg. Zijn jongste creatie is de frikandellenplank.

Mijn snack: Frikandellenplank
Foto: Marcel van Hoorn.

Het idee van een enorme plank ontstond in het begin van dit jaar, eigenlijk als een grap, vertelt Mathies Soons. ‘Wij hebben frikandellen met verschillende garneringen op de kaart staan. ‘Waarom niet combineren?’ dacht ik. Bij Atelier ’t Bezei, hier in het dorp, heb ik een anderhalve meter lange handgemaakte eikenhouten plank aangeschaft. Daarop presenteerde ik acht frikandellen met verschillende vullingen met friet en sauzen erbij.

Duizenden reacties

Volgers op Facebook konden de plank XXL voor vier personen winnen. ‘Nou, het regende reacties, maar liefst 7700. Daarop besloten we de plank definitief op de kaart te zetten. Wel in twee kleinere varianten: een éénpersoonsplank met twee en een tweepersoonsplank met vier frikandellen. Gasten kunnen kiezen uit acht varianten frikandellen. De basis is natuurlijk de frikandel zelf, van Van Lieshout, de 100 grams.

Mathies Soons, Happy Frites Ransdaal, frikandellenplank

Foto: Marcel van Hoorn.

Mijn snack: Friza, dé aardappelsensatie van Nieuwveld

Mijn snack: Friza, dé aardappelsensatie van Nieuwveld

Acht verschillende

Volgens Soons is de meest populaire versie, naast de ‘authentieke’ met uien, mayo en curry, de ‘Spicey’ met samuraisaus, chilisaus en groene pepers. ‘Andere varianten zijn de frikandel oorlog, eentje met uien, Belgische mayo en ketchup, de vijfde is gevuld met satésaus en gebakken uitjes. Nummer zes is de frikandel komkommer, paprika en slasaus, nummer zeven bevat uien en joppiesaus, nummer acht joppiesaus, gebakken uitjes en ketchup.’

 

Verkoopprijs
€12,50
(grote plank)

Kostprijs
ongeveer €2,50

Inspiratiebron
Eigen frikandellen-
assortiment

Reageer op dit artikel