artikel

Mijn snack: Friza, dé aardappelsensatie van Nieuwveld

Snacks 2793

Gewoon thuis op de bank. Dat is precies de plek waar Linda en Patrick Nieuwveld een nieuwe snack bedachten. Na wat experimenteren was de Friza geboren.

Mijn snack: Friza, dé aardappelsensatie van Nieuwveld
Patrick Nieuwveld met de Friza. (C) Roel Dijkstra / Foto: Fred Libochant

‘Linda en ik zaten thuis te brainstormen over een nieuwe snack’, vertelt Patrick Nieuwveld van Kwalitaria Nieuwveld in Hoogvliet. ‘Toen zagen we een kok op televisie een grote aardappelpannenkoek maken. ‘Dat is leuk’, zegt Linda, ‘we gaan een Friza maken!’ Ik zeg: ‘Wat is een Friza?’ Ze verzon het ter plekke: ‘Een gefrituurde aardappelpannenkoek met een topping.’ Net als een pizza, of als friet met een topping, maar dan anders. Zo’n grote aardappelpannenkoek kon Farm Frites niet produceren. Maar ze hadden wel kleintjes. Die zijn natuurlijk wél makkelijker hanteerbaar.’

Kwalitaria Nieuwveld snack

(C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto : Fred Libochant

Drie varianten

De pannenkoekjes worden gefrituurd en voor de toppings zijn er drie varianten. ‘Beefreepjes teriyaki, shoarma en hete kip. Het vlees is vooraf gekruid en we garen het op de bakplaat. De beefreepjes krijgen teriyakisaus, op de shoarma komt eigengemaakte knoflooksaus en bij de hete kip hoort chilisaus. En natuurlijk garnituur. De Friza is niet ingewikkeld: het maken duurt 4 of 5 minuten. En je kunt eindeloos variëren.’

Unieke verpakking

De verpakking voor de Friza van Kwalitaria Nieuwveld is ook bijzonder. ‘Ik kwam toevallig in aanraking met een jongen die dit concept uit Nieuw-Zeeland naar Nederland heeft gehaald. Het ziet er leuk uit en de Friza is zo makkelijk hanteerbaar. De Friza staat nu een week op de kaart en we verkopen er ongeveer zeven per dag. Dat is nog niet schokkend, maar als we het meer gaan promoten, verwacht ik dat we er ook meer zullen verkopen.’

De Friza

Verkoopprijs:
€4,50

Kostprijs:
Ongeveer €1,50

Inspiratiebron:
Een kok op tv

Reageer op dit artikel