artikel

Foodtrends: kippenvel en kikkerbilletjes

Snacks 403

Welke foodtrends zijn er gaande over de grens? Snackkoerier verzamelt de laatste ontwikkelingen. Dit keer: kippenvel en kikkerbilletjes.

Foodtrends: kippenvel en kikkerbilletjes

1. Gefrituurde kippenvel

Een opvallende snackvinding uit de VS: de kippenvelsnack. Dat is een kippenvel om een stukje augurk, gehaald door een mengsel van bloem, zout, paprika- en knoflookpoeder, en vervolgens gefrituurd. De snacks krijgen een sausje gemaakt van cayennepeper, bruine suiker, knoflook-, chilipoeder, zout en olie en worden geserveerd in een mandje op een snee brood. Wie durft er ook te scoren met kippenvel?

2. McOntbijtburger

In Australië speelt McDonald’s met de ‘Big Brekkie Burger’ handig in op de trend om de traditionele eetmomenten die wij kennen (ontbijt, lunch en diner) met elkaar te vermengen. De burger bevat een cheeseburger en barbecuesaus, maar ook een rond ei, plakken bacon en een geraspte, gebakken aardappelsnack. Deze gewaagde ontbijtburger voor mensen met een sterke ochtendmaag is verkrijgbaar tot 10.30 uur.

3. Pizza en gehaktballen

foodtrends

Foto: facebook

Meatballs en pizza. Deze favorieten van de Amerikaanse consument zijn nu verwerkt in één snack. Bij New Olive Garden kun je de Meatball Pizza Bowl krijgen. Gemaakt van pizzadeeg in de vorm van een kommetje met daarin pizza-ingrediënten zoals gesmolten kaas van vier verschillende kaassoorten, pastasaus en daarop minigehaktballen. Deze snack is alleen te verkrijgen tijdens de lunch.

4. Hamburger met gezichtsherkenning

hamburger

De Belgische fastserviceformule Quick heeft webcams met gezichtsherkenningstechnologie ingezet om de voorkeuren van gasten te kunnen achterhalen. Vijfhonderd testpersonen werden via de webcam in de gaten gehouden terwijl ze verschillende ingrediënten proefden. Ingrediënten die de meeste positieve gelaatsuitdrukkingen uitlokten, kregen groen licht voor de hamburger. Quick zegt nu de perfecte hamburger te hebben samengesteld voor de Belgische consument: de ‘Préféré’, gemaakt met vlees uit de Ardennen, mozzarella en tartaar van tomaat. De hamburger is nog tot 11 juni beschikbaar in alle Belgische Quick-restaurants.

5. Gefrituurde kikkerbilletjes

Kikkerbilletjes kennen we als restaurantklassieker uit de traditionele Franse keuken, maar in de VS duiken ze nu ook op als gefrituurde variant in fastfoodrestaurants. Bij Bosscat Kitchen & Libations in Newport Beach in California, net ten zuiden van Los Angeles, zien we ‘Nashville Hot Frog’s Legs’ op de kaart staan. De kikkerbillen worden pittig en zoet gekruid, door een melkbeslag en broodkruim gehaald en daarna gefrituurd.

Reageer op dit artikel