artikel

Mijn Snack: Buffelburger De Passage

Snacks 855

Vlees van de waterbuffel is nog een vrij onbekend fenomeen. Dat biedt kansen voor een mooie snack, dachten Menno de Koe en Haaye de Jong van Snackpoint De Passage. De ondernemers kregen gelijk.

Mijn Snack: Buffelburger De Passage
Menno de Koe van Snackpoint De Passage met de Buffelburger. Foto: Anne van der Woude

‘Op een beurs sprak ik met de eigenaren van de Waterbuffelfarm hier in de regio. Daarna bezocht ik de boerderij, proefde het vlees en raakte razend enthousiast over het concept’, vertelt Menno de Koe van Snackpoint De Passage in Wolvega.

Zachter en malser

Er zijn natuurlijk veel hamburgers op de markt, maar met de Buffelburger heeft Snackpoint De Passage volgens De Koe een unieke snack in handen. ‘Het gaat om een 160 grams burger van de waterbuffel. Het vlees is zachter en malser dan gewoon rundvlees én 100 procent antibioticavrij. Maar nog belangrijker: het is veel minder vet, bevat veel mineralen en heeft een erg laag cholesterol- en caloriegehalte.’

Mijn snack: Macaronibal

Mijn snack: Macaronibal

Wat de ondernemers ook aanspreekt, is het feit dat de dieren van de Waterbuffelfarm diervriendelijk worden gehouden. De Koe: ‘Ze grazen vrij in natuurgebieden en hebben een prima leven. Dit alles sluit aan bij de eisen en wensen van de bewuste consument.

Bereiding

De Buffelburger staat nu een paar maanden op de kaart en het is een hardloper, zegt de Snackpoint-ondernemer. ‘Er worden er tientallen per week van verkocht. Het vlees bereiden we in vier minuten op de bakplaat, daar is amper vet bij nodig. Ze worden geserveerd op een vers afgebakken bagnat met twee plakjes cheddarkaas, twee plakjes bacon, een gebakken ei, gebakken uien, verse ijsbergsla en een saus naar keuze.’

snack

Foto: Anne van der Woude

Naast de snack zelf is het volgens De Koe zaak om vooral over de burger te praten met gasten. ‘Het is belangrijk om het verhaal over de waterbuffels te communiceren. Het verhaal spreekt aan en maakt nieuwsgierig. De heerlijke pure smaak doet de rest.’

 

Verkoopprijs:
€5,25

Kostprijs:
ongeveer €2,45

Inspiratiebron:
De Waterbuffelfarm

Reageer op dit artikel