artikel

Mijn snack: Macaronibal

Snacks 768

2017 was een bijzonder jaar voor Ingeborg Poel van het Swolsch Friethuys. Ze won met haar man Marco de AD Friettest én ze zette de MacBal op de kaart. Het bleek een succesvolle snack.

Mijn snack: Macaronibal
Ingeborg Poel met haar MacBal. Foto: Koos Groenewold

Ingeborg vertelt hoe de snack tot stand kwam. ‘Onze zaak is slechts 4 bij 4 meter. Dat betekent dat je creatief moet zijn. In aankleding van het interieur, verpakking én je producten. Ons assortiment is beperkt met slechts verse friet en een paar goede snacks. We verkopen geen standaardproducten. We maken veel zelf en proberen altijd te vernieuwen. Toen ik voor inspiratie voor een vegetarische snack rondneusde op Facebook, stuitte ik op de macaronibal, die in de Verenigde Staten al een groot succes is.’

>>Leestip >> Mijn snack: Frites Avant Garde

 

Proeverij

snack

Foto: Koos Groenewold

‘Ik ben begonnen met drie varianten: met honing, mosterd en pesto. Daarna heb ik een proeverij georganiseerd. De bal met pesto sprong er met kop en schouders bovenuit. Al moest er wel veel meer pesto in dan ik dacht. Ik heb eerst twee eetlepels toegevoegd en ik ben uiteindelijk geëindigd met maar liefst twee potjes. Per keer maak ik er zestig van 45 gram.’

>> Leestip >> Mijn snack: Donut Ice Cream Sandwich

 

Bereidingswijze

‘Ik kook eerst de macaroni. Tegelijkertijd laat ik boter uitbruisen, doe er bloem, knoflookpoeder, peper en zout bij en blus dat af met melk. Dan doe ik er oude kaas bij, pesto, citroensap en ten slotte de gekookte macaroni. Met een ijsknijper maak ik er vervolgens balletjes van.’

Extra promotie

‘Ik verkoop ze in setjes van twee, gemiddeld zo’n tien setjes per dag. Het loopt hard ja, maar dat komt ook omdat onze medewerker Rosa ze extra promoot zodra iemand een vegetarisch gerecht bestelt.’

 

Verkoopprijs:
€2 per twee

Kostprijs:
€0,35 per twee

Inspiratiebron:
Facebook

>> Leestip >> Winnaar AD Friettest: ‘Wij bakken met onze zintuigen’

Reageer op dit artikel