artikel

Foodtrends: Superlange friet en langzame kip

Snacks 162

Wat gebeurt er over de grens op het gebied van eten en drinken? Snackkoerier verzamelt de laatste foodtrends en hypes uit het buitenland.

Foodtrends: Superlange friet en langzame kip
Foto: Youtube.com

Foodtrend 1: Gefermenteerde hete saus

foodtrend

Foto: Unsplash / Percy Pham

De Koreaanse keuken is al langer hot, maar Gochujang hebben we nog niet zo vaak gespot. Deze gefermenteerde hete saus wordt van origine veelal gebruikt als marinade voor gebraden vlees of vis, maar kan ook prima als saus bij het vlees. Een lepel mayonaise door de chilipasta van rode pepers en gefermenteerde sojabonen maakt een heerlijke dipsaus. Wat te denken van Koreaanse taco’s met Gochujangsaus?

foodtrend

Foto: Unsplash / Alison Marras

Foodtrend 2: Poke Nancho’s

Als de Mexicaanse keuken in de schijnwerpers staat, gaat de eer uit naar nachos. Deze lekkernij is niet alleen ideaal om te delen met tafelgenoten, het biedt ook nog eens tal van mogelijkheden qua smaak en presentatie. De jongste trend: poke bowl. Dus met vis, avocado, zeewier en wasabimayonaise, om de Aziatische twist niet te vergeten. Gaat dit te ver, varieer gerust met regionale kaas over de ongezouten maischips.

Foodtrend 3: Extra lange raspatat

foodtrend

Foto: Youtube.com

Een ware hit in Japan: ‘footlong fries’. Superlange gefrituurde aardappelpureestaafjes. Bij ons beter bekend als raspatat, maar in dit geval frietstaven van wel 30 centimeter lang, en overgoten met saus. Je eet ze met de hand en in Tokio is het een ware sensatie.

 

Foodtrend 4: Goudkleurige koffiemelk

foodtrend

Foto: Unsplash / Percy Pham

Wie wil verrassen met koffie en mee wil met de (buitenlandse) trend, moet kurkuma in huis halen. Met deze specerij worden koffies gemaakt met goudkleurige melkschuim. Een ware hit in Londen, waar Starbucks de ‘Turmeric Latte’ introduceerde. De kurkuma wordt door de melk vermengd en verhit via het stoompijpje op het espressoapparaat. Bij het inschenken zorgt het voor een goudkleurige melk. Bijkomend voordeel: kurkuma vermindert de kans op alzheimer.

Foodtrend 5: Langzaam groeiende kip

Eén van de foodtrends voor 2018 is langzaam groeiende kip. Gewoon de kip haar tijd geven om te groeien en weg met de opgefokte industriekip. Het welzijn van kippen en andere consumptiedieren is al langer een thema in de maatschappij. Wie zelf snacks maakt, kan nu dus kiezen voor langzaam groeiende kip. En vergeet dit niet de communiceren in je zaak!

Reageer op dit artikel