artikel

Mexicaans streetfood breidt uit in Nederland

Snacks 308

Kleurrijke taco’s, smaakvolle burrito’s en pittige salsas; het is tijd voor de Mexicaanse keuken. Wordt dit de nieuwe trend in fastservice? Snackkoerier nam de proef op de som bij Chiapas Taco Cartel in Amsterdam.

Mexicaans streetfood breidt uit in Nederland

Mexicaans streetfood uit Chiapas, de meeste zuidelijke provincie van Mexico, heeft met Chiapas Taco Cartel voet op Nederlandse bodem gezet. Sinds vorig jaar in Amsterdam, vanaf oktober ook in Den Haag. Chiapas Amsterdam vind je in de Van Woustraat, een van de meest levendige en hippe straten van de hoofdstad. Van de 23 hotspots die vooraanstaand blogger Anne de Buck onlangs aanwees in deze straat, kun je bij 19 iets eten. De concurrentie is er dus moordend. De overbuurman van Chiapas is SNCKBR, de frituurvetvrije cafetaria.

Dollen met Donald Trump

mexicaans streetfoodVoor de deur van het pand trekken twee zaken direct onze aandacht. De schattige table for two op de stoep pal voor het raam en het krijtbord, dat kundig in de loop is geplaatst. Op het krijtbord twee boodschappen: aan de ene kant de melding dat de bar op donderdag-, vrijdag- en zaterdag geopend is. Je kunt er dus ook terecht voor enkel een drankje. Wie het pand van de andere kant benaderd, ziet een tekening van Donald Trump met daarbij de tekst ‘Quick, come in before
Donald builds a wall around us’.

Burrito’s en taco’s in zeven varianten

mexicaans streetfood taco cartelAls we het pand binnengaan, zien we een gezellige pijpenla. Een beetje donker, maar zeker niet onprettig. Een snelle telling leert ons dat er zo’n 25 zitplaatsen zijn. Eén tafel is bezet. Links achterin is de counter, rechts ernaast is een kleine bar. Aan het volume van de muziek moeten we even wennen.
Bestellen doe je aan de counter. Er zijn burrito’s en taco’s in zeven varianten: vlees (tweemaal kip, varken en rund), vis (kabeljauw) en twee vegetarische varianten. Daarnaast een speciale breakfast burrito (niet beschikbaar als taco) met onder andere ei, en verder rijst met bonen en rund, kip of zoete aardappelen.

Prijsstelling Mexicaans street

Voor een burrito betaal je €7,95 of €8,95, een standaard portie taco’s (twee stuks) heeft dezelfde prijs. Verder nacho’s met huisgemaakte guacamole of salsa en quesadillas voor €3 of €3,50 en drie desserts (een mango-kokosnootmousse, een Mexicaanse chocomousse en een karamelmousse) voor €3,50 per stuk. Cash betalen kan niet, alleen pin. We vragen de uiterst vriendelijke dame achter de counter wat lekker is. Ze noemt de taco’s met de crunchy chicken met mangosalsa, mais en limoenmayonaise. Ze heeft smaak, zo constateren we even later. De taco’s liggen op een dienblad, met twee servetten en twee schijfjes limoen. Hier eet je met de hand, en dat gaat prima. De saus loopt er in ieder geval niet uit. Omdat we heel benieuwd zijn naar de huisgemaakte guacamole, sluiten we af met een portie nacho’s. Opnieuw een prima keuze.

In totaal zijn we aan een lunch voor één persoon €14,20 kwijt. Aan alleen de taco’s heb je echter voldoende en dan reken je iets meer dan een tientje af.

Reageer op dit artikel