artikel

De nieuwe hotdog: culinaire varianten met verrassende toppings

Snacks 594

De hotdog is bezig aan een grote opmars. Daarbij is de tijd van het traditionele ‘broodje worst’ echt voorbij. Geen traditionele variant met ketchup en mosterd meer, maar culinaire verrassingen met onderscheidende topping.

De nieuwe hotdog: culinaire varianten met verrassende toppings
The Upperdog is een compleet hotdogconcept dat horeca- en fastservicelocaties de mogelijkheid biedt om direct aan de slag te gaan met premium hotdogs.

In New York en London prijkt de luxe hotdog reeds nadrukkelijk op de kaarbij de casual-diningrestaurants, weet Chantal Bannink, marketingmanager van Enkco Foodgroup. ‘Met de smakelijkste creaties proberen de chefs zich te onderscheiden en de consument te verleiden.’ Ook in Nederland wordt de hotdog gewaardeerd en omarmd. Daarom hebben Lantmännen Unibake, Enkco, Remia en Paardekooper de krachten gebundeld om samen in te spelen op de hotdogtrend. Dat heeft geresulteerd in de The Upperdog.

Compleet hotdogconcept: The Upperdog

The Upperdog is een compleet hotdogconcept dat horeca- en fastservicelocaties de mogelijkheid biedt om direct aan de slag te gaan met premium hotdogs. De brioche hotdog bun van Lantmännen is geglazuurd, wat zorgt voor een mooie glans. De bun is aan de bovenkant ingesneden. Na ontdooien kan het broodje direct worden gebruikt. ‘De bun is circa 20 centimeter lang, waardoor het een mooi portie is voor zowel mannen als vrouwen. Bovendien is het zachte broodje gemaakt met vrije-uitloopeieren en echte boter, wat zorgt voor een voortreffelijke smaak.’

Hartig gerookte hotdogs

De hotdog, die gemaakt is van eersteklas Hollands varkensvlees, is mals en heeft een traditionele Duitse kruiding. Het worstje is warm gerookt, waardoor het een ‘hartig gerookte’ smaakbeleving krijgt. De hotdog heeft een ambachtelijke uitstraling en is grof van structuur, wat zorgt voor een goede bite en een ultieme ‘knak’.

De stoere serie Burger & Grill-sauzen van Remia bestaat uit vijf smaakvolle sauzen: Smokey Hot Cocktail, Burger Relish, Smokey BBQ, American Garlic en Creamy Bacon Style. Sauzen met karakter, die hun oorsprong vinden in Amerika. ‘Hiermee wordt iedere hotdog helemaal afgemaakt’, aldus Bannink.

Paardekoper levert een trendy snackvel in The Upperdog-bedrukking en een box, die zowel open als gesloten te gebruiken is voor verschillende Upperdogs. En chef-kok Evert te Pas kan voor horecaondernemers een hotdogmenu samenstellen.

Het beeldmateriaal, een FoodBook met alle benodigde informatie voor het personeel en POS-materiaal wordt door de samenwerkende bedrijven verzorgt.

Leestip:  Bijzondere burgers en hotdogs voor op de lunchkaart

Reageer op dit artikel