artikel

The Butcher Social Club: burgers en beleving

Snacks 134

Custom made hamburgers zijn hot. Overal schieten burgerzaken als paddenstoelen uit de grond. Ook cafetaria’s en andere fastfoodbedrijven maken werk van het populaire vleesgerecht. Immers een smaakvolle en mooi gepresenteerde hamburger kan de omzet flink omhoog stuwen. The Butcher in Amsterdam stond vijf jaar geleden aan de basis van de trend.

The Butcher Social Club: burgers en beleving

Burgers en beleving. Dat is wat The Butcher te bieden heeft. Het concept is een idee van Yossi Eliyahoo van The Entourage Group. In 2012 opende hij de eerste vestiging in de Albert Cuypstraat in Amsterdam. Inmiddels zetelen er meerdere zaken in de hoofdstad, Berlijn en op Ibiza en is er een foodtruck actief. Verder bestaan er serieuze plannen om uit te breiden naar grote steden als Milaan. ‘De opzet is om de komende jaren internationaal door te groeien. Ik heb er hoge verwachtingen van. Het vernieuwende totaalconcept van The Butcher is klaar om ook in het buitenland de markt te veranderen.’

The Butcher: unieke ontmoetingsplek

The Butcher Social Club

The Butcher Social Club

De ambitieuze ondernemer is ook bedenker/eigenaar van Momo, Izakaya, The Duchess en Mr Porter. In december 2016 werd The Butcher Social Club geopend, een compleet nieuwe hotspot. De bijzondere zaak heeft een prominente plek in de grondig gerenoveerde A’dam Toren aan de IJ-oever. Het betreft de voormalige Toren Overhoeks, beter bekend als Shell-toren. Daar heeft het de beschikking over ruim 500 vierkante meter verdeeld over drie lagen. Het is letterlijk en figuurlijk horeca op hoog niveau, maar vooral ook onderscheidend. ‘The Butcher Social Club is vooral een unieke ontmoetingsplaats, met zeer ruime openingstijden’, legt Yossi Eliyahoo uit. ‘In het weekend zijn de bar en de keuken 24 uur per dag geopend. Je kunt er prima eten en drinken, maar er is meer. Het is dé plek voor beleving. Daarbij wijken we af van de geijkte paden. Horeca is in zijn algemeenheid toch vrij klassiek, dat kan anders. Het moet opwindend zijn en het is zaak mensen te verrassen. Cultuur, muziek en food komen hier samen.’ Het uitgangspunt zie je terug in de opvallende indeling, het sfeervolle karakter met een warme uitstraling en volop design. Maar ook muziek, games en kunst spelen een grote rol. Deze aspecten zijn duidelijk aanwezig in de urban locatie, het zorgt voor een funky karakter. Regelmatig komen er dj’s in actie en er hangt een groot filmscherm. Gasten kunnen zich vermaken met flipperkasten, tafelvoetbal en tafeltennis. Ook is er een gym, een biergarden en een groot dakterras met een fraai uitzicht over het IJ. De lounge vormt het hart van de zaak en is verbonden met het Sir Adam Hotel. Rond de 360 gradenbar staan krukken opgesteld. Daarnaast zijn er veel verschillende zitgelegenheden. Daaronder relaxte hangstoelen, poefjes, comfortabele fauteuils, royale loungebanken soms op knusse plekken in haast verborgen nisjes.

Details doorslaggevend

The Butechr Social Club

The Butcher Social Club

The Butcher Social Club is geschikt om te ontbijten, lunchen, dineren, borrelen. Alleen of in gezelschap bijvoorbeeld met vrienden of vriendinnen. ‘Je kunt hier voor iedere gelegenheid terecht. We bieden een hoog niveau aan kwaliteit en service. Dat is naast de complete beleving de grote kracht van ons concept’, weet de eigenaar. ‘Details zijn doorslaggevend, vind ik. Daarom besteden we er veel aandacht aan.’ De afwerking is verfijnd, ook al zijn er industriële onderdelen. De combinatie voelt natuurlijk. Er heerst een luxe maar toch huiselijke en toegankelijke ambiance.’ De ruime opzet en veel glas zorgt voor een vrij gevoel. Je kijkt er heerlijk weg. Gedachten dwalen af als je de veerboten op het IJ ziet varen. Maar de inwendige mens wil natuurlijk ook wat. Het all day concept wordt bij The Butcher op een nieuw level gebracht. Het assortiment bestaat uit verschillende gerechten, waarbij ook hamburgers en friet op de kaart staan. ‘Het gaat om haute fastfood’, aldus Yossi Eliyahoo. Het wordt a la minute bereid met verse ingrediënten. Het rundvlees betreft Aberdeen Angus beef, maar er zijn ook kippen- en truffelburgers verkrijgbaar. Aan elk aspect is gedacht: van de juiste mix van kruiden, het beste vlees tot de geheime saus en het semi-brioche brood. Maar zeker ook de aankleding en presentatie.’ The Butcher Social Club is breed van opzet, maar schurkt op sommige onderdelen tegen fastservice aan. Ondernemers kunnen zeker inspiratie opdoen in deze bijzondere horecagelegenheid.

Bekijk hier de foto’s van The Butcher Social Club

 


top100

Schrijf je hier in voor de Cafetaria Top 100

Reageer op dit artikel