artikel

Veel nieuwe snacks zien het daglicht

Snacks 257

De afgelopen maanden werden veel nieuwe producten en snacks gelanceerd. Snackkoerier stelt aan u voor: de rookworstwrap, feierbal en bomensap.

Veel nieuwe snacks zien het daglicht
Feierbal: gepeperde variant van de bekende eierbal.

De Feierbal is het nieuwe product van de Groningse firma Van Genieten. Het is de aloude Groningse streekdelicatesse de eierbal, die trouwens weer zijn oorsprong vindt bij de Scotch Egg van vele eeuwen geleden. Feierbal is het pikante broertje of zusje van eierbal. Jong Food kondigt een smaak bitterbal aan die we nog niet kenden. Het gaat om ‘ambachtelijke kipsaté-bitterballen op basis van verse bouillon’. Een andere innovatieve
variatie op een bestaand product is het vegetarische saucijzenbroodje van Smilde Bakery. Smilde Bakery ontwikkelde dit product samen met de Vegetarische Slager, één van de snelste groeiers in de foodbusiness van de laatste jaren. Het broodje van bladerdeeg is bereid met roomboter en
gevuld met een chutney van peulvruchten in plaats van vlees.

To-go-momenten

Volgens Amerikaans onderzoek groeit de moderne mens toe naar zes tot zeven eetmomenten per dag. Hierbij zijn steeds vaker to-go-momenten. Food-to-go, een hapje onderweg dus, is een groeisegment. Het bedrijf 2Food speelt hierop in met het compacte concept Happiness 2GO: een verrijdbare unit, gevuld met verantwoorde dranken en snacks. Bedoeld voor met name hotels en vergaderlocaties, maar ook in te zetten onder de luifel van een cafetaria.

Worstwrap

Nina Bakery zet tijdens de Horecava de Nina Stick in de schijnwerpers, een broodsoort. De sticks zijn leverbaar is in de varianten volkoren en tarwe met een toegevoegde kruidenmix. Ook is er de Nina Sub, een hol pitabroodje. Als je hem vult met een Gelderse rookworst, krijg je een soort worstwrap van pita. Een idee voor de broodnodige variatie in de cafetariakeuken.

Rekening splitsen

Digitechnologie biedt elk jaar nieuwe innovatieve toepassingen. Neem de Tabster van Eijsink Afrekensystemen. Via Tabster is het niet langer een probleem om de rekening eerlijk te verdelen als je met een groep uit eten gaat. Aangezien in cafetaria’s steeds meer ter plekke wordt gegeten, is Tabster ook hier op z’n plek.
De app L1nda, Linda met een 1 dus, is bedoeld voor ondernemers en medewerkers. Urgente roosterwijzigingen kunnen simpel in WhatsApp worden ingevoegd. Medewerkers ontvangen elke zondag een actueel overzicht van hun weekrooster.
Een nieuwe trend in frisdrankland: het gebruik van sap van bomen. Ikea verkoopt al dergelijke dorstlessers. Opvallend hierin: Birchwater. Volgens fabrikant Juice Solutions wordt het hoofdbestanddeel rechtstreeks uit de stam van een berkenboom getapt. Er zijn drie smaken: original, lemon en mint.

Gemakskaas

Gelukkig is de cafetaria de keuze tussen een broodje ham of een broodje kaas al lang voorbij. De afgelopen 10, 15 jaar nam de kwaliteit aan belegde broodjes zienderogen toe. Snelheid bij het beleggen blijft echter geboden. Nieuw in dit segment: Cheese Crumbles (De Jong Cheese). Verse verkruimelde kaas die niet plakkerig is. Te gebruiken in salades, maar natuurlijk ook op belegde broodjes. Ook makkelijk: hersluitbare spuitzakken met roomkazen in acht smaken (Lebo).

Happiness 2GO: verrijdbare snackunit.
foto: van genieten
foto: 2food
Opmerkingen

Kader: standaard blauw (blauw) en witte letters.

Deelnemer Tobias Westerveld is inmiddeld een heuse BN’er.
foto’s: ubel zuiderveldWedstrijdschema Lekkerste Broodjes
Maandag 11 januari

•De Lekkerste Hamburger (Finest)
•Lekkerste Kindermenu
•Lekkerste Broodje (Horeca)

Dinsdag 12 januari

Reageer op dit artikel