artikel

Frikandel Willy Hillen megakassucces

Snacks

Zonder enige bijbedoeling maakt eigenaresse Nicole van der Heijden via Facebook bekend dat ze in haar nieuwe zaak de frikandel van Willy Hillen gaat verkopen. De rest is geschiedenis.

Frikandel Willy Hillen megakassucces
Willy Hillen (72) aan het werk in de zaak die door Van der Heijden naar hem is vernoemd: Bij Hillen. De frikandellenmaker geniet ook bekendheid als ex-Olympisch sporter. Hij nam in 1972 (München) en 1976 (Montreal) deel aan het onderdeel kleiduiven schieten. (Foto: Hans Prinsen)

‘De frikandel Willy Hillen, ze komen ervoor uit Zutphen, Deventer, Doetinchem. SBS 6 kwam filmen, Omroep Gelderland. Het is werkelijk onvoorstelbaar.’ Nicole van der Heijden (34), de kersverse uitbater van cafetaria Bij Hillen in Winterswijk is er nog steeds oprecht beduusd van. Van het onvoorstelbare succes van haar frikandel Hillen: een forse, handgedraaide en gepaneerde gehaktstaaf, gemaakt door de in Winterswijk wereldberoemde Willy Hillen.

Handgemaakte frikandellen

Decennialang bestierde Hillen in zijn woonplaats zijn cafetaria. Zijn leeftijd noopte hem zeven jaar geleden het bijltje erbij neer te gooien. Het bedrijf werd verkocht en ging door onder een andere naam. In december stopte ook die uitbater ermee en zag Van der Heijden haar kans schoon om een cafetaria te starten. ‘Omdat we buiten het centrum zitten, moesten we iets bijzonders bedenken om voldoende omzet te scoren. Dat werden de frikandellen van Willy’, aldus de uitbaatster. Dat bleek een schot in de roos. ‘Handgemaakte frikandellen van 140 gram. Flinke jongens met een geheim kruidenrecept. Klanten maken voor dit product echt graag een omweg. We hebben plannen om te verbouwen, maar we draaien nu alleen maar frikandellen. Ik verkoop er 800 per week.’ En Willy Hillen zelf? ‘Die geniet met volle teugen van zijn nieuwe succes.’

Reageer op dit artikel