artikel

Commotie over gratis pizza’s in Amsterdam

Snacks

Politieke discussie over een actie van het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West. Ee is een gratis pizza voor bewoners die een vragenformulier invullen. Een vreemde actie van het stadsdeel waar de meeste kinderen met overgewicht zijn, aldus de lokale VVD.

Commotie over gratis pizza’s in Amsterdam

Met een gratis pizza hoopt stadsdeel Nieuw-West in Amsterdam bewoners aan te zetten tot het invullen van een toekomstenquête, zo schrijft de Telegraaf. Wie een pizza bestelt bij de door hen uitverkoren pizzeria Calland, ontvangt daarbij een vragenlijst over hoe het stadsdeel zich moet ontwikkelen. Wie de enquête invult, krijgt bij de volgende bestelling een gratis pizza.

Een actie die slecht in de smaak valt bij de lokale VVD-fractie. Fractievoorzitter Robert Flos zegt in de Telegraaf dat het ‘heel vreemd is dat het stadsdeel waar de meeste kinderen met overgewicht zijn, ineens gratis pizza’s gaat weggeven’.

Bovendien strookt de actie volgens de politicus niet met eerdere besluiten. Volgens Flos was overgewicht nog een argument om de komst van een nieuwe McDonald’s in Nieuw-West tegen te houden.’

De fractievoorzitter is van mening dat het stadsdeel eerst eens zou moeten kijken wat het in eigen huis doet, voordat het ondernemers de voet dwars zet.

Reageer op dit artikel