artikel

Diverse tips voor borrelgarnituur

Snacks

Personeelstips Voorkom fysieke problemen van uw personeel door ze goed te informeren over de samenstelling van de borrelhapjesschaal. Uw personeel kan direct vragen van gasten over de hapjes beantwoorden en hoeft niet lang met een zware schaal voorover te buigen. Met een duidelijke instructie boet u niets in aan uw serviceniveau en loopt uw personeel […]

Personeelstips

Voorkom fysieke problemen van uw personeel door ze goed te informeren over de samenstelling van de borrelhapjesschaal. Uw personeel kan direct vragen van gasten over de hapjes beantwoorden en hoeft niet lang met een zware schaal voorover te buigen. Met een duidelijke instructie boet u niets in aan uw serviceniveau en loopt uw personeel minder kans lichamelijke ongemakken op te lopen

Tips voor diepvriessnacks

Zet diepgevroren bittergarnituursnacks direct na de ontvangst in de diepvries (18 graden onder nul.

Diepgevroren snacks die eenmaal zijn ontdooid, moet u nooit langer dan twee dagen in de koeling bewaren,

Ontdooide snacks kunnen niet opnieuw worden ingevroren.

Heeft het vet een temperatuur die onder de 180 graden ligt, dan kan de korst van het snackproduct knappen of barsten.

Samenstellingstips

Waardeer uw borrelhapjesschaal op met enkele luxe producten, zoals bijvoorbeeld gerookte zalm en paling. Luxe hapjes zorgen voor meer afname.

Vergeet de eeuwige toppers als gehaktballetjes en blokjes kaas niet.

Om voldoende keus te bieden, is het verstandig om acht verschillende hapjes te serveren.

Gebruik zoveel mogelijk verse producten. Verse producten zijn kleurrijker en komen de presentatie ten goede.

Maak uw borrelhapjesschaal bijzonder met streekproducten. Met een of twee streekeigen hapjes onderscheidt u zich van uw collega’s.

Denk ook eens aan het aanpassen van uw schaal wanneer u gasten van buiten uw regio ontvangt. Het verbetert het thuisgevoel wanneer u ze streekeigen hapjes serveert.

Hygiënetips

Verwijder direct condensvocht wanneer u de schaal uit de koeling haalt. Dit is niet alleen hygiënisch, vocht kan ook de presentatie en aantrekkelijkheid van de schaal behoorlijk bederven.

Zorg dat onderleggers op de schaal vrij zijn van vlekken. Bevlekte onderleggers verpesten de aantrekkelijkheid van de schaal én zijn bovenal onhygiënisch. Gebruik daarom bij elke nieuwe ronde een nieuwe onderlegger.

Vergeet de servetten niet! Zorg dat gasten hun handen kunnen verschonen met servetten. Presenteer ze op de schaal of zorg dat ze binnen handbereik van de gasten liggen.

Reageer op dit artikel