artikel

Subway grootste omzetstijger

Snacks

Broodjesketen Subway kende afgelopen jaar de grootste omzetstijging van horecabedrijven in Nederland, zo blijkt uit de Top-100 van ons zusterblad Misset Horeca. McDonald’s is als vanouds de hoogst genoteerde fastfoodonderneming met een twee plaats net achter Van der Valk.
Lees hier Snackkoerier’s analyse en bekijk de lijst…

Subway grootste omzetstijger

Het komt eindelijk goed met broodjesketen Subway in ons land. Leidde de keten eerst een kwakkelend bestaan, sinds drie jaar gaat het crescendo. Afgelopen jaar steeg de omzet met 50% naar €7,5 miljoen en het aantal vestigingen van 21 naar 32. Volgend jaar komen er 18 bij. Het bedrijf is terug te vinden op plaats 82.

Uit de Top 100 verdwenen cafetariaketens als Bram Ladage, Febo en Verhage Fast Food. Niet omdat ze dramatische omzetdalingen doormaakten, meldt samensteller Radboud Bergevoet. ‘De patatjongens zijn niet onze handel. We richten ons op cafés, restaurants en hotellerie.’ Dat was reden om al eerder ‘zachte’ franchiseformules niet op te nemen.

McDonald’s is met 462 miljoen euro omzet de grootste fastfoodonderneming in Nederland. De hamburgerreus zit met dat bedrag het Van der Valk concern (470 miljoen) op de hielen. NS-dochter Servex, bekend van allerlei stationsformules (o.a. Smullers) prijkt op de zesde plaats met 235 miljoen. Burger King (14) bekleedt dezelfde plaats als verleden jaar ondanks dat de omzet met 15% steeg naar 75 miljoen.

Op plaats 34 vinden we Yum. Het moederbedrijf van KFC en Pizzahut daalde van plaats 29 door een omzetverlies van 2 miljoen naar 29 miljoen. New York pizza treffen we net als vorig jaar op een 40e plaats. De omzet steeg iets. Domino’s bekleed positie 44 en Al Capone’s is terug te vinden op de 76e plaats. Op de hielen gezeten door Sparerib Express. Dat drie plaatsen zakte naar 78.

2 (2) McDonald’s 462 miljoen

6 (6) Servex 235 miljoen
14 (14) Burger King 75 miljoen
34 (29) YUM! 29 miljoen
40 (40) New York Pizza 24,8 miljoen
44 (41) Domino’s Pizza 21,2 miljoen
76 (74) Al Capone’s 8,5 miljoen
78 (75) Sparerib Express 8,4 miljoen
82 (94) Subway 7,5 miljoen

Reageer op dit artikel