nieuws

Eetwinkel Polly introduceert Braziliaanse frietspecial

Sauzen 979

Eetwinkel Polly introduceert Braziliaanse frietspecial

Eetwinkel Polly heeft de komende twee maanden een Braziliaans frietje als special. Het gerecht heet BFF (Brazilian Fast Food) en wordt gemaakt met ossenhaas en veel verse kruiden. ‘Echt gruwelijk lekker.’

De nieuwe friet van Eetwinkel Polly in Bemmel bestaat uit reepjes Braziliaanse ossenhaas, chimichurri en roze kiemscheuten. ‘De chimichurri maak ik met verse koriander, peterselie, knoflook, rode ui, Spaanse peper, olijfolie, peper en zout. Dat gaat in de mixer en is zeker een paar dagen goed te houden in de koelkast’, zegt Jesper Polman.

friet Eetwinkel Polly

Meest makkelijke frietje

De chimichurri gebruikt Polman twee keer in de special. ‘We maken er chimichurri-mayonaise mee, door een paar scheppen met mayonaise te vermengen. En het gaat nog een keer over het vlees. Het is denk ik het meest makkelijke frietje dat we ooit gehad hebben, en echt gruwelijk lekker.’

friet Eetwinkel Polly

Een exotische frietspecial aan de man te brengen kan een uitdaging zijn. ‘Wat de boer niet kent natuurlijk. Daarom hebben we het BFF genoemd. Dat kent iedereen. Dat staat eigenlijk voor Best Friends Forever, maar wij zeggen Brazilian Fast Food.’

Het lijkt te werken. ‘De nieuwe friet is vandaag (1 mei) ingegaan. In de eerste twee uur hebben we er al zes verkocht. Terwijl ik er nog helemaal geen reuring aan heb gegeven.’

Polly Express

Wellicht dat het frietje ook veel wordt besteld via Polly Express, de bezorgdienst waar Eetwinkel Polly deze maand mee is begonnen. ‘Alleen in Bemmel, maximaal 3 kilometer. We hebben twee e-bikes, maar dat worden er in de toekomst waarschijnlijk meer.’ De cafetaria heeft vijf bezorgers.

Klapsalon

Polly is stilletjes begonnen met bezorgen. ‘Maar deze week gaat de folder eruit, dus dan kan het groeien.’ En omdat de kapsalon een populair bezorggerecht is, staat die nu ook op de kaart. ‘Alleen noemen wij hem klapsalon, omdat we in de Klappenburgstraat zitten.’


Reageer op dit artikel