nieuws

Snackpoint introduceert nieuwe frietjes met topping

Sauzen 2198

Snackpoint introduceert in april nieuwe frietje met toppings. Het concept Pom-A-Part van de formule krijgt een update met verschillende nieuwe ingrediënten. Ook staat er een aantal bijzondere snacks op het programma.

Snackpoint introduceert nieuwe frietjes met topping
Pom-A-Part Chili Con Carne met nachos.

Dat zegt Roger Gielen, directeur van Snackpoint, in gesprek met Snackkoerier. ‘Ik ben bezig met Anstel Food. Die maken maaltijdcomponenten in de keuken van Lochtman, een grote slager in Limburg. Ze hebben kippenragout, goulash, zuurvlees, Mexicaanse en Chinese toppings, noem maar op’, zegt Gielen.

Bolognese, rendang en curryworst

Anstel Food maakt voor Snackpoint bakjes van 200 gram die de ondernemer koelvers binnen krijgt en in de magnetron kan opwarmen. Gielen: ‘We krijgen bijvoorbeeld een Italiaanse Bolognese-topping met Parmezaanse kaassnippers, een topping met rendang en atjar en een Duitse topping met curryworst. Die combineren we altijd met een voordelige snack, als extra trekkertje voor de consument. Dit gaat lopen vanaf april.’ De eerste nieuwe Pom-A-part in april is de chili con carne met nachos.

Bamischijf met panko

Snackpoint is ook bezig met de ontwikkeling van nieuwe snacks, waaronder een bamischijf, frikandel en kroket, verklapt Gielen. ‘Door de bamischijf alleen eens met iets anders te paneren, bijvoorbeeld met panko, krijgt die snack een andere crunch en daardoor een andere beleving.’

Oosterse frikandel en aspergekroket

Ook voor de kroket en frikandel is de formule bezig met nieuwe smaken. ‘We kijken of we een frikandel kunnen maken met oosterse kruiden en lemongrass. Die moeten we misschien ook paneren met panko. Dit doen we samen met Frozen Foodservice Innovators. En ik heb met Van Geloven een heel mooie deal gemaakt voor een eigen aspergekroket, gemaakt met echte Limburgse asperges.’

Snackpoint

Smoky Texas met pico de gallo

Plantaardige burgers

In februari lanceerde Snackpoint drie plantaardige hamburgers: een gekruide ‘Smoky Texas’ met gerookte tofu, ‘Green Asparagus’ met knapperige groene asperges en ‘SoFish ’n Seaweed’ met zeesla. Ook staan er sinds kort twee Turske pizzawraps op het menu van de formule.

Lees het hele interview met Roger Gielen van Snackpoint in de eerstvolgende editie van Snackkoerier, die 29 maart verschijnt.


Reageer op dit artikel