nieuws

Dr. Pieper lanceert mayonaise met wiet

Sauzen 687

Frietspeciaalzaak Dr. Pieper in Amsterdam heeft wiet-mayonaise ontwikkeld. Volgens de makers is de saus niet alleen lekker, maar werkt het ook als pijnstiller.

Dr. Pieper lanceert mayonaise met wiet

De wiet-mayonaise heeft een lichte hennepsmaak bevat CBD-olie en hennepzaadolie. Met de saus wil Dr. Pieper mensen ‘op een lekkere manier voorzien van gezonde voedingsmiddelen’.

Volgens Dr. Pieper is de mayonaise romig en zoetig met een lichte wietsmaak. De structuur is heel vol dankzij de CBD-olie en hennepzaadolie. De wiet-mayonaise bestaat uit: eigeel, citroensap, witte wijnazijn, mosterd, honing, hennepzaadolie, CBD-olie, peper en zout.

Friet eten in een Victoriaans laboratorium

Friet eten in een Victoriaans laboratorium

Pijnstiller

De ingrediënten kunnen volgens Dr Pieper pijn en ontstekingen in gewrichten verminderen en kunnen een positief effect hebben bij klachten door onder andere gewrichtspijn, reuma, kanker, epilepsie, slaapproblemen, chronische pijn, ADHD, angst en stress. Wie wiet-mayo eet, kan niet high worden, omdat CBD- of hennepzaadolie niet psycho-actief is.

Of de saus ook in het assortiment wordt opgenomen, is nog niet duidelijk, vertelt eigenaar Jelle Westland. ‘Leuk om te zien dat de eerste klanten al erg te spreken waren over de saus. Als meer mensen zo enthousiast zijn, sluit ik niet uit dat de saus voor altijd in ons assortiment beschikbaar zal zijn.’

Dr. Pieper

Jelle Westland is helemaal in zijn rol bij Dr Pieper

Wietijs

Naast de nieuwe wiet-mayo wordt er ook hard gewerkt aan wietijs. Het ijs bij Dr. Pieper wordt gemaakt met vloeibaar stikstof, om zogenaamd Nitro-ijs te maken. ‘IJs maken is een ware wetenschap”, zegt Westland. ‘Gebruik van vloeibaar stikstof resulteert in een gezonder, romiger ijs met een fluweelzachte structuur.’ Wanneer het wietijs wordt geïntroduceerd, is nog niet bekend.

Victoriaans laboratorium

Dr. Pieper opende zijn deuren in oktober 2017 aan de Kinkerstraat in Amsterdam. De zaak valt op dankzij het bijzondere interieur dat iets weg heeft van een Victoriaans laboratorium. Er zwemmen zelfs kwallen rond. Dr. Pieper verkoopt ambachtelijke friet een groot scala aan huisgemaakte sauzen zoals truffelmayonaise, chipotle mayonaise, vegan mayonaise en nu dus ook de wiet-mayonaise. Naast friet is het ook mogelijk om huisgemaakte specials zoals rendang, pulled chicken en vegetarische of veganistische kroketten te bestellen.

Dr. Pieper

Reageer op dit artikel