nieuws

Frikandellenwedstrijd eindigt met nog meer frikandellen

Sauzen 1054

De frikandellenwedstrijd bij Foodmaster De Viersprong op woensdag 13 juni is uitgelopen op één groot frikandellenfeest. De winnaars hadden na afloop zelfs nog honger. 

Frikandellenwedstrijd eindigt met nog meer frikandellen

Zes teams van vier personen gingen de strijd met elkaar aan in Nieuw-Amsterdam. Aan elke tafel hield een jurylid streng in de gaten of deelnemers zich aan de spelregels hielden. Wie van tafel wegging, lag er meteen uit. Dat gold ook voor overgeven, tot 20 minuten na de wedstrijd. Naar verluidt heeft iedereen zich sterk gehouden. Ook gooien met frikandellen leidde tot diskwalificatie. Bij gelijkspel werd er vijf minuten verlengd.

Foodmaster De Viersprong frikandellen

Juryleden hielden streng in de gaten of deelnemers zich aan de spelregels hielden.

41 plus 3

De winnaars, Team Vreetpuutn, werkten samen binnen 30 minuten 41 frikandellen weg en gingen er dus met de grote beker vandoor. Dat hadden ze vooral te danken aan Dennis Groen, die in z’n eentje 16 stuks voor zijn rekening nam. Na de wedstrijd bestelde hij nog eens drie frikandellen speciaal en milkshakes voor zijn teamgenoten.

Foodmaster De Viersprong frikandellen

250 frikandellen

Ongeveer de helft van de aanwezigen was vaste klant van De Viersprong. De wedstrijd was onderdeel van een feestprogramma om de opening te vieren van het vernieuwde café, dat in hetzelfde pand zit. In totaal zijn er 250 frikandellen afgebakken. Het was voor het eerst dat De Viersprong een dergelijke wedstrijd organiseerde.

Reageer op dit artikel