nieuws

Gerda gaat viral als bedenker van de Bikkelsaus

Sauzen 971

Remia introduceerde in maart 2017 de Bikkelsaus. Het recept voor de saus komt uit de keuken van Gerda de Reus, ondernemer en eigenaresse van Lunchroom Kruimeltje.

Gerda gaat viral als bedenker van de Bikkelsaus

De saus is de horecamarkt aan het veroveren en is inmiddels ook te vinden in de schappen van de restaurantgroothandel in het Spaanse Torremolinos.

Toen Stephan van Leest, verkoopadviseur van Remia een keer haar zelfgemaakte Kruimelsaus proefde was hij heel enthousiast. Hij nam een litertje mee naar Den Dolder om het daar te laten proeven. Ook op het hoofdkantoor van Remia waren positieve geluiden te horen. Toen ook de eigenaar van het familiebedrijf de saus goedkeurde was de weg vrij om de saus te ontwikkelen. ‘Maar dat was nog niet zo makkelijk’, aldus Geor Schuurman, marketing manager Foodservice. ‘Gerda maakte de saus natuurlijk iedere dag vers, maar wij moesten de saus stabiel maken en langer houdbaar. Er ging een paar maanden overheen voordat de saus geperfectioneerd was en de Bikkelsaus was geboren’. De saus heeft een stevige bite en de smaak van ui en de geheime kruidenmix van Gerda.

Bekijk de video over het ontstaan van de bikkelsaus.

Reageer op dit artikel