nieuws

Febo wordt Vebo en introduceert vegetarische snack

Sauzen 1806

Febo heeft weer een ludieke actie. Dit keer staat een vegetarische snack in de schijnwerpers en wordt de eerste vestiging omgedoopt tot Vebo.

Febo wordt Vebo en introduceert vegetarische snack
De Febo aan de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam, tijdelijk omgedoopt tot Vebo met de Vega Grillburger.

Febo introduceert de vega grillburger. De keten is namelijk één van de deelnemers aan de Vegetarische Restaurantweek, van 5 tot en met 11 maart (onderdeel van de Nationale Week Zonder Vlees). In de vestiging Ferdinand Bolstraat in Amsterdam – waar Febo zijn naam aan ontleent – maakt het Febo-rood tijdelijk plaats voor groen en ook de straatnaamborden zijn aangepast. Liefhebbers kunnen hier op 5 maart gratis de nieuwe vegetarische snack komen proeven.

vegetarische snack

De Ferdinand Bolstraat in Amsterdam wordt tijdelijk anders geschreven.

Beste burger van de stad

‘Sinds mijn vader en opa 40 jaar geleden de grillburger ontwikkelden is het, naast de kroket, onze meest populaire snack’, zegt Febo-directeur Dennis de Borst. ‘Vorig jaar is ‘ie door Amsterdammers zelfs uitgeroepen tot beste burger van de stad. Die lekkernij willen we niemand ontnemen. Dat betekent ook mensen die er bewust voor kiezen geen vlees te eten. We hebben de vega grillburger door diverse snackliefhebbers laten testen en hij is bijna niet van de traditionele grillburger te onderscheiden.’

vegetarische snackVega grillburger permanent verkrijgbaar

De vegetarische snack is gemaakt van tarwevezel, soja en kruiden. Evenals de originele grillburger komt de vega-variant op een vers sesambroodje met ijsbergsla en Febo’s grillburgersaus. Vanaf 5 maart 2018 is de Vega grillburger permanent verkrijgbaar in alle vestigingen, aangeboden in een speciaal daarvoor bestemde groen gemarkeerde automatiek. De Borst: ‘We werken momenteel bovendien aan een 100% plantaardige variant voor de saus en het broodje, zodat ook veganisten binnenkort van de grillburger kunnen genieten.’

Vegetarische Restaurantweek

Ter introductie van de vega grillburger doen alle Febo-vestigingen in Nederland van 5 tot en met 11 maart mee aan de Vegetarische Restaurantweek. Het is de eerste keer dat een snackmerk hieraan deelneemt.

Reageer op dit artikel