nieuws

Frietboutique ontwikkelt Black Fries

Sauzen 526

Er zijn verschillende soorten mayonaise die qua smaak en uiterlijk niet ver van elkaar af liggen. Frietboutique in Amsterdam en Rotterdam heeft deze week een wel heel bijzondere versie: zwarte mayo.

Frietboutique ontwikkelt Black Fries

Vrijdag is het Black Friday, in de Verenigde Staten traditioneel de dag na Thanksgiving waarop de winkels mega deals aanbieden, waar de Amerikanen massaal op af komen. In Nederland is Black Friday in 2015 geïntroduceerd. Om deze dag niet zomaar voorbij te laten gaan, heeft Frietboutique in Amsterdam en Rotterdam een bijzonder frietje ontwikkeld: Black Fries.

Inktvisinkt

De frieten zijn nog steeds goudbruin, maar de mayonaise is zwart. Deze is ontwikkeld samen met chef Freek Dekker van de Biergarten in Rotterdam. Wat maakt de mayo zwart? Inktvisinkt en puree van zwarte knoflook. De smaak is dus ook wezenlijk anders dan ‘normale’ mayonaise. ‘Zwarte knoflook heeft veel meer smaak dan de gewone variant’, weet mede-eigenaar Pebbles van Noorden.

De Black Fries zijn vrijdag, zaterdag en zondag te bestellen bij de vestigingen van Frietboutique in Amsterdam en Rotterdam, voor € 1,99.

Reageer op dit artikel