nieuws

Remia introduceert Bikkelsaus én nieuwe manier van frites eten

Sauzen 1066

Remia introduceerde voor de lancering van Bikkelsaus de ‘Bikkeltafel’. Op deze in ‘bikkelfolie’ verpakte tafel, wordt een grote portie frites met saus geserveerd. Wordt dit een nieuwe traditie?

Remia introduceert Bikkelsaus én nieuwe manier van frites eten
Remia introduceert de Bikkeltafel

De eerste Bikkeltafel werd officieel in gebruik genomen door Lunchroom Kruimeltje in Krimpen aan den IJssel, de plek waar de Bikkelsaus is ontstaan. Het recept voor de nieuwe saus komt uit de keuken van Gerda de Reus, ondernemer en eigenaresse van Lunchroom Kruimeltje, die al jaren bekend staat om haar huisgemaakte producten.

Stevige bite en een geheime kruidenmix

Gerda de Reus, ondernemer en eigenaresse van Lunchroom Kruimeltje.

Toen Stephan van Leest, verkoopadviseur van Remia een keer haar zelfgemaakte Kruimelsaus proefde was hij heel enthousiast. Hij nam een litertje mee naar Den Dolder om het daar te laten proeven. Ook op het hoofdkantoor van Remia waren positieve geluiden te horen. Toen ook de eigenaar van het familiebedrijf de saus goedkeurde was de weg vrij om de saus te ontwikkelen. ‘Maar dat was nog niet zo makkelijk’, aldus Geor Schuurman, Marketing Manager Foodservice. ‘Gerda maakte de saus natuurlijk iedere dag vers, maar wij moesten de saus stabiel maken en langer houdbaar. Er ging een paar maanden overheen voordat de saus geperfectioneerd was en was de Bikkelsaus geboren’. De saus heeft een stevige bite en de smaak van ui en de geheime kruidenmix van Gerda.

Remia Bikkelbike

Om de introductie van Bikkelsaus te vieren, kwam Remia op de Bikkelbike, een mobiele frietent langs bij Lunchroom Kruimeltje. Daar werd aan lange tafels gebikkeld aan heerlijke frites met Bikkelsaus.

Reageer op dit artikel