nieuws

Nu ook veganistische mayonaise voor treinreizigers

Sauzen 297

Bij snackbarketen Smullers sinds kort veganistische mayonaise te krijgen. Hiermee wil Smullers, te vinden op 34 stationslocaties, inspelen op de groeiende vraag naar duurzame, diervriendelijke en gezonde producten.

Nu ook veganistische mayonaise voor treinreizigers
Smullers op station Arnhem. Foto; Koos Groenewold.

De bekende snackbarketen geeft gehoor aan de consumentencampagne ‘Met Zonder Ei’ van Stichting Viva Las Vega’s. Behalve ei bevat de nieuwe veganistische mayonaise ook geen cholesterol en 30 procent vet. De saus is daarmee geschikt voor mensen die bewuster wil eten, veganisten en mensen met een eierallergie.

Patatje zonder ei

‘Eivrije mayo smaakt net zo lekker als andere mayo, maar is duurzamer, diervriendelijker en gezonder’, zegt Pablo Moleman, campagneleider van Met Zonder Ei. ‘We zijn dus erg blij dat Smullers nu ook een patatje met zonder ei verkoopt.’

Manneken Pis

Stichting Viva Las Vega’s voert sinds november campagne voor meer eivrije producten. Eerder nam frietketen Manneken Pis al mayo zonder ei in het assortiment op. Nu ook Smullers meedoet, wordt ‘vegan mayo’ in één klap toegankelijk voor miljoenen treinreizigers.

Reageer op dit artikel