nieuws

Maker Joppiesaus komt met Jamballasaus

Sauzen

Elite Salades & Snacks uit Neede komt met de Jamballasaus. De saus heeft volgens de leverancier net zoveel hitpotentie als Joppiesaus, de saus waarmee het Gelderse bedrijf furore maakte.

Maker Joppiesaus komt met Jamballasaus

Net zoals bij de Joppiesaus destijds hangt er nu ook veel mysterie rond de nieuwe saus. Het enige wat Harry Niemeijer van Elite kwijt wil is dat de saus zoetig en kruidig is.

‘Het was wat mij betreft een smaak die er nog niet was, en het heeft zoveel hitpotentie dat we de saus vanaf deze week gaan uitbrengen in knijpflessen. En binnenkort ook in grote emmers. Voorlopig hebben we nog maar een paar honderd kilo van, maar dat mogen er ook 3 miljoen worden’, aldus Niemeijer op Gelderlander.nl.

De receptuur van de saus is afkomstig van iemand uit het zuiden van het land. Waar en van wie, wil Niemeijer niet zeggen. Wel laat hij weten dat de leverancier van Joppiesaus regelmatig recepten en tips voor sauzen krijgt aangereikt. Meestal is het niets, maar soms zit er volgens Niemeijer iets interessants tussen. Zo ook bij de Jamballasaus. Die kwam medio vorig jaar op het pad van de sausmaker uit Neede.

Reageer op dit artikel