nieuws

Nieuwe – palmvrije – frituurolie van Lydia

Sauzen

Lydia komt met een nieuwe frituurolie. Gezonder, de helft zuiniger in gebruik en vrij van palmolie zegt fabrikant ILG Food Group over het nieuwe Lydia Pure. Het feit dat de olie palmvrij is, ondersteunt ILG met stickers met de tekst ‘wij frituren palmvrij’. De olie wordt geleverd in een verpakking van 15 liter.

Nieuwe – palmvrije – frituurolie van Lydia

‘Onze nieuwe olie is sneller op temperatuur, het is gezonder en vijftig procent zuiniger in gebruik,’ zegt fabrikant ILG Food Group uit Enschede. Onder het merk Lydia zijn al diverse sausen, vetten en oliën op de markt, waaronder de half vloeibare frituurolie in emmers.

Energierekening

Omdat de olie sneller op temperatuur komt, brengt het de energierekening omlaag. De olie heeft daarnaast een langere gebruiksduur, die twintig procent besparing op de inkoop oplevert. Het verbeterde verbruik komt door de aanwezigheid van High Oleïc zonnebloemolie, aldus ILG. Omdat de frituurolie langer mee gaat, slinkt ook het verpakkingsafval Lydia Pure is verkrijgbaar (box in box) in een verpakking van 15 liter.

Palmvrij

De Lydia Pure is vrij van palmolie. Om dit feit te benadrukken zijn er stickers verkrijgbaar met de tekst: ‘Wij frituren palmvrij’. Die kunnen cafetariahouders in hun zaak opplakken.

Reageer op dit artikel