nieuws

Tweede vestiging voor Frites uit Zuyd

Sauzen

Frites uit Zuyd, een nieuwe friterie in Amsterdam, krijgt slechts vier maanden na de opening een tweede vestiging. Naast de Centuurbaan komt er later dit jaar ook een Frites uit Zuyd in de Willemsparkbuurt, aan de Willemsparkweg 178h.

Tweede vestiging voor Frites uit Zuyd

De zaak van Maastrichtenaren Xander Hasaart en Quirin van Engelshoven is geïnspireerd op de traditionele bourgondische friterie waar gasten nog werden ontvangen door een gastheer. De frieten zijn huisgemaakt. De zaak verkoopt croquetten van banketbakkerij Holtkamp. Heeft hun eerste zaak aan de Centuurbaan ook een eetcafe, de tweede locatie wordt alleen een friterie.

‘We kregen de mogelijkheid om op een toplocatie een nieuwe friterie te openen. De buurt, het pand en ons eigen enthousiasme zorgen ervoor dat we in november de sleutel krijgen. Dan kunnen de verbouwingen beginnen. Als zo’n unieke kans zich voordoet, ben je eerder bereid een beslissing te nemen. Zo’n kans krijg je niet twee keer, aldus Hasaart en Engelshoven.

Gastvrijheid

Volgens de eigenaren is het een zaak waar je onder het genot van een glas wijn of bier ‘in de huiskamer’ rustig kunt wachten op je frites met saus. Volgens de ondernemers van Frites uit Zuyd ontbrak er in Amsterdam een ‘friterie’ waar gastvrijheid en goed eten samenkomen. Maandelijks worden de aardappelen opnieuw getest op kwaliteit en wordt er gekeken naar eerlijke en goede streekproducten. Voor de olie stelt de keuken, met de  leveranciers, de beste combinatie samen waarbij wordt gelet op gezondheid, smaak en kwaliteit. Een frietje kost bij Frites uit Zuyd aan de Centuurbaan 2,40 euro.

Bekijk hier een fotoreportage van Frites uit Zuyd, Centuurbaan.

Reageer op dit artikel